Site icon Студреспубліка

Одвічне протистояння: «червоні» чи «чорні»?

Вже вкотре на фіналі Студреспубліки відбулося протистояння гравців/чинь 2-х команд: «червоної», яка протягом 2-х днів всіляко викривала підступних мафіозі та «чорної», яка всіма можливими способами намагались відвести від себе підозри. Місто засинає – і прокидається «Мафія».

«Студентська Мафія» – один із найпопулярніших суб-фестивалів на фіналі ХХI Студреспубліки, який проходив 23-26 серпня 2019р. на Херсонщині на тему «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління». Рольова гра з сюжетом, побудованим на протистоянні. Зав’язка класичної версії – конфлікт між організованими мафіозі та неорганізованими міськими жителями/ьками. Завдання перших – ліквідація (звісно, ігрова) мирного населення, а других – повне викорінення всіх мафіозі. Але все по-порядку.

Суб-фест розпочався в ніч 23 серпня, коли щоразу за стіл сідали все нові й нові обличчя – безліч молодих людей, які бажали потренувати власні мізки в пошуку істини. Мафіозі кожну гру йшли новими шляхами. Безліч тактик, прийомів, стилів гри, які напрацьовували новачки та використовували більш досвідчені гравці/чині.


 

 

Майже кожен рух, жест і слово гравців/чинь за столом було розцінено по-різному. 10 осіб, серед яких 3 – це підступна мафія, саме ця думка не давала спокійно спати нашим учасникам/цям вночі. Але не все йшло «як по-маслу», адже не завжди плани здійснюються вдало. Це стосується й ігор, де на другому колі картина майже була повністю зрозуміла для мирних гравців/чинь, так і більш заплутані, де мафіозі одержали перемогу над мирним населенням. Саме тому в півфінальних іграх 100% лідерів/ок не було, а все вирішив фінальний етап ігор.

Кожен/а, хто протягом цих 2-х днів сідав/ла за ігровий стіл мав/ла свій власний метод по викоріненню гравців/чинь команди чорних і намагався/лася переконати інших у своїй правоті. Ораторське мистецтво, інтуїція, стратегічне мислення, уважність, швидкість у прийнятті рішень – все це, і не тільки змогли розвинути в собі учасники/ці.


Та все ж у цьому протистоянні відзначилось кілька людей, які згодом вибороли звання переможців/ниць суб-фестивалю. Кращою гравчинею «червоної» команди стала Анастасія Безкоровайна, а переможцем у команді «чорних» – Олександр Шиков.

Та змагання між «червоними» і «чорними» не завершилися. Знову вони продовжать свої «розборки» на Студреспубліці-2020.

Зазначимо, що свого часу початок розвитку «Мафії» серед українських студентів дали саме Студреспубліка та НДЛМ.

Аналітика гри-2019