Site icon Студреспубліка

«М РОК» зайняв усі керівні посади на цьогорічній Студреспубліці в Івано–Франківську

 

26 червня 2010 року в м.Івано-Франківську відбувся регіональний етап мульти-фестивалю Студреспубліка-2010. Цей проект вражає своєю масштабністю та зацікавленістю у всіх регіонах України. Івано-Франківськ не став виключенням. У зв’язку з погодними умовами заплановане проведення Студреспубліки на літній сцені в парку ім.Шевченка прийшлося скасувати і перенести в приміщення «Парк-готелю», однак це зовсім не вплинуло на активність учасників і кінцевий результат гри.

За місця в Студентському магістраті та звання Студентського мера цього року боролися чотири студентські команди: УСС, ОК, МРОК і «Тhe best». Попередньо заявили про свою участь 7 команд. 2 — не з’явилися через проливні дощі, а капітан іншої — зняв команду із боротьби через недостатню кількість учасників.

Команда УСС (початкова назва — «Успіх, Секс, Свобода») з презентації своєї програми зробила театральну постановку. Учасники Студреспубліки стали свідками того, як думка народу впливає на зміну напрямку діяльності партії і як лідер лише після однієї, але дуже наполегливої розмови з своїм виборцем йде на компроміс у своїй промові. Однак перемогти на виборах партії УСС це не допомогло. Провівши виборчу кампанію та вдало створивши блок, команда під назвою «М РОК» перемогла на Студреспубліці-2010 в Івано-Франківську. ЇЇ голова – Святослав Никорович (студент 2 курсу Прикарпатського національного університету) став мером Студреспубліки-2010, а колеги по організації зайняли більшість місць у магістраті.

Як прокоментував для ЗМІ новообраний мер Святослав Никорович: «Студреспубліка є одним із небагатьох шансів, де можна проявити себе в ролі влади. Не зважаючи на віртуальність, конкурс доволі серйозний. Планування своєї програми, формування команди та інші завдання лишень піднімають рівень відповідальності. І мені дуже приємно, що саме нам  мені і моїй команді, довірилась більша частина учасників».

Життя країни Студреспубліка доповнювали цікаві суб-фестивалі: зокрема, конкурс краси «Перша леді». Переможницею стала Віра Коцюруба, студентка 3 курсу Івано–Франківського національного технічного університету нафти і газу. Новообрана леді була надзвичайно вражена і щаслива з того, що представляти честь області на всеукраїнському рівні довірили саме їй. Чемпіонат з гри «Мафія» провів голова Маф–клубу Івано–Франківська Олександр Полійчук. Гра пройшла просто на «ура», доречі, мафії вдалося виграти обидві гри. Політичні дебати підняли теми: «Чи наша освіта — належної якості», «Хабарництво у вишах викоренити неможливо», «Вся вища освіта повинна бути платною». Кращим дебатером визнали Ольгу Гуляк (студентку 2 курсу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника). До команди, що перемогла на дебатах увійшли Ольга Гуляк та Роман Павлушинський. Тренінг на тему конфліктність і спілкування, який провела Ірина Давиденко, психолог та тренер «Школи лідерів», був єдиним розвантаженням цього дня для учасників і організаторів (і для мене в тому числі:)).

Як відмітив представник Міжнародного оргкомітету з підготовки та проведення програми «Студентська республіка-2010», лідер Чернігівського середовища Студреспубліки та НДЛМ Олександр Щерба: «Особливістю івано-франківської Студреспубліки є те, що вперше за історію проекту на цій землі  він був організований представницями прекрасної статі». 

Не дивлячись на напружену обстановку організаторам все ж таки вдавалося зберігати самовладання, що сприяло позитивному налаштуванню учасників протягом цілого дня. Ось так все пройшло…

Магістрат та мер вибрані, звіти написані. Здавалося б усе! Нарешті довгоочікуваний відпочинок! Але ж ні, починаємо готуватися до фінального, всеукраїнського етапу Студреспубліки в Криму! Там і побачимося:)