Site icon Студреспубліка

«Леся-фест» — майданчик для літераторів/ок нового покоління

Як же ми жили ці 20 років без окремого літературного суб-фестивалю на Студреспубліці? Це питання перестане бути актуальним через кілька тижнів, коли сила слова прогресивних творчих громадян вистрелить усією своєю потужністю і красою. «Леся-фест» – це новий суб-фестиваль імені геніальної Лесі Українки – для літераторів/ок нового покоління! Долучайтеся скоріше!

З нагоди 20-річчя Студреспубліки під час фіналу ХХ ювілейної Студреспубліки, яка пройде 24-27 серпня 2018р. на узбережжі Чорного моря, на вас очікує 20 крутих суб-фестивалів, 6 із яких — відбуватимуться вперше. Отож, стартуємо з «Леся-фесту». Як молодим автор(к)ам стати його учасниками/цями – далі.

Література завжди відігравала важливу, а іноді й ключову, роль для досягнення прогресу й миру, а чимало класиків/ес, чиї твори та долі прямо лягли в історії виховання поколінь, стали базисом для суспільних перетворень – розпочинали свою творчість ось із подібних комунікативних майданчиків.

В Україні не вистачає різновікових і різнонаправлених проектів не лише для творчості, але й для дискусії письменників/ць. Дуже-дуже багато хто призвичаївся до комфорту, до поетики, яка милує нам душу і наповнює смислами мозок, але водночас відмовляється сприймати поезію реальності, ту, яка не підпорядковується мейнстриму, яка дратує конформну більшість, яка оголошує всім чесну і часто неприємну правду нашого буття.

Тож, під час «Леся-фесту» ви зможете виразити себе, відкритися всім і показати усе те, чого, можливо, більшість не бачила й не чула до цього. Ми даємо шанс кожному/ій, скористайтеся ним і не проґавте!

У колі відомих літераторів/ок і творчих особистостей, представників/ць авторитетних партнерських організацій, таких як видавництво «Саміт-Книга», поважне журі визначить переможців/ниць першого в історії Студреспублік літературного суб-фестивалю «Леся-фест».

Учасники/ці змагаються у два 2 етапи: зміст авторського твору (критерії, зокрема — про мир і прогрес) і художнє його читання (декламація). Для участі необхідно пройти онлайн-реєстрацію і надіслати тексти творів на office@studrespublika.com із копією на nasty.bruduhina@gmail.com.

Для участі у фіналі ХХ ювілейної Студреспубліки-2018 на тему: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті», яка відбудеться вже незабаром, 24-27 серпня, на узбережжі Чорного моря, необхідно пройти онлайн-реєстрацію:

Запрошуємо кожного/у, хто вважає себе причетним/ою до літературного мистецтва, долучитися до лину творчості й свободи, багатогранності й різномовності, просвітництва й розумної солідарності!

Деталі можна дізнатися у кураторки «Леся-фесту» Анастасії Бридихіної, 095 1000 435, nasty.bruduhina@gmail.com