Site icon Студреспубліка

Інакші — Творчі — Непереможні

Лайки, відоси, стріми, сторіс — це все тепер наша медіареальність, наша буденність. А якісні кліпи і кіно — це вища математика відеомистецтва. Як навчитися то все робити на найвищому рівні? Практикувати, вдосконалювати вміння, бути в середовищі з тими, хто сам зростає і спонукає тебе до творчого розвитку! Таким простором є Фестиваль аматорського відео (ФАВ) на фіналі Студреспубліки, де визначають кращих студентських відеографів/инь і де докладаються зусилля, щоб, зокрема, «нова хвиля» українського кінематографу, Інакше українське кіно відбулися якомога скоріше [+ відео].

Відеомистецький суб-фест, як і весь фінал ХХІІІ Студреспубліки*, що тривав із 21 по 24 серпня 2021р. на узбережжі Чорного моря, у Лазурному, мав тему «Інакша Україна — для Нового світу». Молоді майстри(ні) відеокадру мали змогу показати свої творчі та соціальні ідеї на повну. У тексті нижче — інформація про тих, хто переміг, а також посилання на кращі відеороботи.

ФАВ — неймовірно захоплюючий, креативний і глибокий суб-фест, тому і долучалася до нього мисляча і трішки шалена молодь. Учасникам/цям потрібно було не лише зняти і змонтувати відеороботи, реалізувавши тему всього літнього циклу Студреспубліки «Інакша Україна — для Нового світу».

Отже, у номінації «Найкращі студреспубліканські новини-2021» нагороду отримала Вікторія Швець (Чернігівська обл.). Владислав Павлюк (Чернівецька обл.) виборов кубок у номінації «Найкращий тематичний шведінг». А переможцем у номінації «Найкраще відео на тему «Інакша Україна — для Нового світу» став Олександр Корольов (Полтавська обл.).

   

Суб-фестиваль пройшов у відчутті стимулюючої змагальності та розумінні того, що практикування малих форм відеотворчості — це важливо для прокачки здібностей і мотивацій на шляху до великих кіноперемог. Готуйтеся до участі у ФАВі наступного року! А наш посил: викривайте проблеми, не бійтеся знімати, концептуалізуйте, монтуйте!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Фотогалерея
Аналітика гри-2021