Site icon Студреспубліка

Естетичний досвід Інакшого

У рамках фіналу ХХІІІ Студреспубліки, що відбувся на лазуровому березі Чорного моря, стався справжній тріумф творчості. Звісно ж, його робили республіканці, зокрема учасники/ці «Екстер-фесту» — платформи для творення нового прогресивного дизайну та моди.

«Екстер-фест» розкривав і розвивав творчі здібності та бажання учасників/ць фіналу Студреспубліки*, який відбувався до Дня незалежності України, 21–24 серпня 2021р., у херсонському Лазурному, і мав тему «Інакша Україна — для Нового світу». Ділимося напрацюваннями яскравого суб-фесту!

На честь відомої на весь світ української дизайнерки, видатної мисткині Олександри Екстер вже кілька років поспіль на фіналах Студреспубліки відбувається арт-містерія.

Лишень уявіть, просто неба, здійснивши спробу надихнутись смислами Інакшого (інноватуванням; радикальним соціально-естетичним проривом; пошуком такого, що ще ніколи ніхто ніде не створював і не споглядав), на місці звичайного паркану утворюється… для початку — хоча б симпотна фотозона. А ось інший приклад: наметове містечко за допомогою стрічки, звичайного фатину і навіть… пекучої поволоки сонця перетворюється в оригінальну дизайнерську локацію.

Наші дизайнер(к)и не втомлювались ні на мить: їх креативна енергія змін цікаво трансформувала цілу низку об’єктів на території «Студентської республіки»; ну і, звичайно, чаклували з вбранням.

У підсумку найкращою в номінації «Дизайн одягу» стала Дар’я Удовіченко (Полтавська обл.), а в номінації «Дизайн простору» — Віталій Гафюк (Чернівецька обл.).

Ставайте й ви творцями/чинями Інакшого дизайну — і повсякчас, і особливо під час гепенінгу XXIV Студреспубліки-2022!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Фотогалерея 
Аналітика гри-2021