Site icon Студреспубліка

Держава в мініатюрі!

Напевно кожного дня ми з вами спостерігаємо якісь політичні дії, акції та заходи. Комусь ця політика вже набридла, комусь — навпаки, подобається. Проте, одна відома людина сказала: «Якщо ви не цікавитесь політикою, то політика цікавиться вами» (У.Черчиль). Всі політичні процеси, що проходять в державні неодмінно знаходять свою реакцію в суспільстві, а найбільше переживають ці політичні процеси, напевно, найактивніша частина суспільства — молоді. Але, в більшості випадків, на підтвердження тези Черчиля, молоддю цікавиться політика, а не вони нею.

Чомусь більшість політиків не сприймають молодь як активну та діючу силу суспільства. Але, ми можемо чітко сказати — молодь здатна не тільки потримати прапорця на якомусь  мітингу чи демонстрації, молодь може і, що саме головне, хоче впливати на життєдіяльність країни.

Підтвердженням моїх слів, напевно може служити щорічний мульти-фестиваль «Студентська республіка». Так  він проходив на Херсонщині.

Можете собі уявити: 100 студентів, неабияких пересічних студентів, а найкращих, найактивніших, які пройшли жорсткий відбір, з усіх вузів Херсона та декількох з нашої області, представники різних районів та міст, зібрались в одному місці для того щоб взяти участь в «Студентській республіці». Ювілейний 10 мульти-фестиваль «Студентська республіка» нещодавно пройшов на березі славетної річки Дніпро. Головною метою проведення «Студентської республіки» є надання навичок молоді впливати на рішення та бути політично активними громадянами своєї країни.

Почну свою розповідь безперечно з політичної складової гри. Держава під назвою «Студентська республіка» відкрила свої кордони та відразу зустріла своїх громадян Урядом, що нічого не робив, роботою (бо без заробітка в республіці навіть поїсти не можна) та безліччю соціальних проблем. Іншими словами, як і у нас в країні. І напевно було б так до самого закінчення заходу, але… як і будь якій державі, з’явились політичні партії. 4 політичних сили взялись за викорінення цих проблем. І, як показали вибори до студентського магістрату — двом партіям це вдалось, бо за них віддали свої голоси громадяни республіки. Керманичем цієї студентської республіки було обрано молоду, перспективну дівчину — студентку Херсонського національного університету кораблебудування Катерину Білоконь.

Однією політикою не закінчилось, бо все ж таки «Студентська республіка» є мульти-фестивалем. Все його життя  було насичене різними фестивальними подіями — це і квест, і гра «Мафія» і, звичайно, «Нічна туса». Саме під час цієї частини розважальної програми і пройшов конкурс краси — «Перша Леді-2008». В цьому році Першою Леді було обрано прекрасну дівчину, студентку Херсонського державного університету Марину Дворник.

Звичайно, про всю «Студентську республіку» просто неможливо написати в одній статті, проте ми можемо стверджувати — молодь хоче, може  і здатна впливати на суспільне життя.