Site icon Студреспубліка

Якщо дебатувати, то лише осмислено й змістовно!

Майстерність публічного виступу — це не вміти «заболтувати» всіх і вся, не теле- чи YouTube-балакучість, не перекрикування і не маніпуляції-пересмикування. Це грамотне, переконливе й аргументоване донесення позиції. Найправніших студентських дискутантів/ок визначали під час суб-фестивалю «Дебати» на фіналі XXIII Студреспубліки, що мав тему «Інакша Україна — для Нового світу».

Всеукраїнський турнір з інтелектуально-творчої гри «Дебати» відбувався під час фіналу Студреспубліки-2021* у Лазурному, що на херсонському узбережжі Чорного моря (21–24 серпня 2021р.). Подробиці — нижче.

Чого у нас часто бракує під час спілкування? Вміння зважено і змістовно, осмислено доносити свою позицію, чути і враховувати у подальшій дискусії аргументи суперника/ці, а нерідко ще й красномовства, вихованості та впевненості. Чи можна це виправити? Звісно! Щоб «прокачати» публічні навички, допоможе суб-фест «Дебати» на Студреспубліці.  

Всі тури гри відбувалися в рамках британського формату політичних дебатів, а тематика була в контексті проблемного завдання Студреспубліки-2021 («Інакша Україна — для Нового світу»). Долучилися 4 команди з різних куточків країни — Буковини, Києва, Полтавщини та Чернігівщини.

У фіналі «Дебатів» перемогу здобула команда з Чернівецької області, другою стала команда з Києва, а найкращим, топ-спікером гри — Володимир Михайлюк з Буковини, який, до речі, трошки пізніше був обраний депутатом Студентського парламенту України.

Окрім яскравих емоцій, нового досвіду та «прокачки» вміння чітко висловлювати свою позицію, гравці/чині тренувалися відповідати на запитання, які допоможуть у справі уявлення, конструювання і розбудови Інакшої України, — хоч трішечки наблизитися до цього надзвичайно складного, проте принципово необхідного надзавдання, яке взяли на себе республіканці.

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Аналітика гри-2021