Site icon Студреспубліка

Владу Березі запропоновано стати радником Сумського мера

 

Сталося це прямо під час прес-конференції, присвяченої Дню студента у Сумах, за участі нардепа Володимира Полохала. Той прямо під час неї зателефонував меру Сум п.Мінаєву — і питання щодо призначення одного з лідерів Студреспубліки радником мера було вирішено.
 
До Дня студента 17 листопада в місті Суми відбулася прес-конференція за сприяння МІА «Cxid.net» на тему «Роль студентства – на шляху до освіченої нації». В ній прийняли участь Володимир Полохало, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Анатолій Васильєв, голова постійної комісії Сумської обласної ради з питань науки, освіти і культури, ректор СумДУ, та голова СММГО «Студентська республіка», Студентський мер міста Суми Влад Береза.
 
Зокрема представник студентства зауважив: «У студентів, як і ветеранів ВВВ з’явився день коли про нас згадують, коли влада йде назустріч…. Сьогодні Україні потрібна корінна реформація освітньої системи і це стосується всіх її рівнів, хочемо мати освічену націю – треба починати з дитсадків. Вже 4 роки не можемо прийняти нову редакцію закону «Про вищу освіту», а як факт маємо не співпадіння мети навчального процесу в реальному житті та на паперах і т.п. Студентське самоврядування сьогодні занепадає, фактично становиться фікцією в звітній документації адміністрації вишу, бо немає відповідного законодавства. Пан Володимир Іванович Полохало говорить його комітетом запропоновано 180 законопроектів, а скільки з них проголосовані? Одиниці».
 
На запитання журналістів: «Чи чекають вас у владі?», Влад відповів: «Протягом довгого часу ми радимо меру міста Суми взяти до себе радника з питань молоді, але реакції нема».
 
Після цих слів Володимир Полохало зателефонував меру міста Суми Геннадію Мінаєву для уточнення отриманої інформації і за результатами бесіди Сумський міський голова запропонував Владиславу Березі обійняти посаду радника мера з питань молоді.