Site icon Студреспубліка

У Черкасах відновила свою діяльність Студреспубліка

У Черкасах під час проведення регіонального етапу Студреспубліки-2012 із кращих студентів області обрали Студентського мера та депутатів Студентського магістрату. Через кілька років Студреспубліка таки відновила своє проведення в Черкасах на базі Черкаського державного бізнес-коледжу.

У Черкасах під час проведення регіонального етапу Студреспубліки-2012 із кращих студентів області обрали Студентського мера та депутатів Студентського магістрату. Через кілька років Студреспубліка таки відновила своє проведення в Черкасах на базі Черкаського державного бізнес-коледжу.    

            

27 липня закінчився відбір мера та депутатів Студентського магістрату – кращих із найактивніших студентів Черкащини 2012 року. За словами регіонального координатора проекту Марини Демченко – програма реалізується з метою підтримки духовного і творчого потенціалу студентської молоді. Також проект був створений, аби студентське самоврядування в Україні активно розвивалось, формувалась політична культура та свідомість молоді, аби молоді люди долучалися до суспільного життя у демократичному суспільстві та були обізнаними у власних громадянських та політичних правах.

«Найскладнішим етапом проекту був пошук учасників, – зізнається Марина, – я обдзвонила абсолютно всі студактиви міста, а Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр поширив інформацію на всі виші Черкащини. Але зголосилися взяти участь лише кілька десятків студентів з Черкаського державного бізнес коледжу, Східноєвропейського, Черкаського національного та Технологічного університетів. Студенти прийшли на проект уже маючи гарне розуміння суспільно-політичної діяльності. Вони були відкритими і попри спекотну погоду активно брали участь у стимуляційних іграх відбіркового туру на базі Черкаського державного бізнес-коледжу». «Учасників було менше, ніж планувалося, але команди були потужні", – запевняє фахівець з інформаційно-консультативної роботи Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Сергій Слинько.

Я як фасилітатор програми просто давати завдання і трішки модерувати дискусію. Коли всі завдання на розкриття лідерських, професійних та особистісних характеристик були виконані, учасники самі обрали свого лідера – Студентського мера. На основі відкритого рейтингового голосування ним став студент 6-го курсу з Східноєвропейського університету Микита Величко».

Мер Студреспубліки-2012 в м. Черкасах:  "Дякую за довіру! Я навіть не підозрював всіх особливостей цього проекту, однак зараз готовий прикласти максимально зусиль, щоб Черкащина перемогла у всеукраїнському мульти-фестивалі. Всеукраїнський етап програми відбудеться в Криму 24-27 серпня 2012р.".

Щоб поширити інформацію про відновлення Студреспубліки в Черкасах, новообраний Студмер із його командою вирішили запустити опитування в соцмережах і продовжили тему цьогорічної Студреспубліки: «Місто моєї мрії». Команда Черкаської області активізувалася й амбітно взялася за справу, адже треба нагадати про Черкащину на всеукраїнському рівні. Тому запрошуємо земляків долучитися до роботи, яка приносить задоволення та змістовно відпочити на узбережжі моря наприкінці літа 🙂