Site icon Студреспубліка

У Черкасах нарешті буде Студреспубліка (оновлено)

Черкаський етап інноваційного, соціального мульти-фестивалю «Студентська республіка» відбудеться в Черкасьскому державному бізнес-коледжі 27 липня 2012р. Реєструйтеся на сайті Студреспубліки!

Проект реалізовується з метою підтримки духовного та творчого потенціалу студентської молоді та сприяння розвитку студентського самоврядування в Україні, формування політичної культури та свідомості молоді, залучення до суспільного життя у демократичному суспільстві, заволодінням цивілізованими засобами реалізації власних громадянських та політичних прав.

Зміст проекту – провести модельну гру, у ході якої створюється квазі-державне молодіжне утворення, що має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути держави. Згідно з законодавством гри, в такій «державі» оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються «політичні партії» й об’єднання, проводиться повноцінна передвиборча кампанія з її кульмінацією – голосуванням.

Мета – здійснити моделювання усіх політичних процесів, що відбуваються у суспільстві під час виборів. На регіональному рівні результатом гри є вибори Студентського мера та депутатів Студентського магістрату. Переможці регіональних етапів їдуть на фінальну частину Студреспубліки — на берез Чорного моря, до Криму. Підсумком всеукраїнської гри є вибори Студентського президента та Студентського парламенту.

Учасниками проекту є глядачі та громадяни «Студентської республіки». Глядачем «Студентської республіки» може бути кожен, хто поважає та розділяє мету проекту, не порушує громадський спокій, не шкодить іміджу й авторитету проекту та його учасникам. Громадянином «Студентської республіки» з правом участі у голосуванні протягом виборів Студентського мера та депутатів Студентського магістрату може бути кожен студент віком від 18 до 35 років. Отримати громадянство може також і не студент. Отримання громадянства відбувається безпосередньо під час гри.

Політичні команди від вишів формуються шляхом виборів у вищих навчальних закладах. Форма проведення таких виборів визначається регіональним оргкомітетом самостійно. Якщо вибори у виші не відбулися, то учасниками проекту можуть стати ініціативні групи від цього вишу за їхньої відповідної реєстрації в оргкомітеті.

Проект на Черкащині здійснюється за ініціативи ВМГО "Студентська республіка", Черкаської міської молодіжної громадської організації «Агенція молодіжних ініціатив» спільно з Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром за підтримки "ПУНКТ – новини для молоді", управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького та Черкаського державного бізнес-коледжу.

Участь у Студреспубліці можуть взяти студенти вишів м. Черкаси, які досягли 18 років. Проживання та харчування здійснюється за рахунок організаторів. Для участі в проекті всі бажаючи повинні пройти онлайн-реєстрацію на сайті Студреспубліки до 18.00 23 липня 2012р. 

Більш детальна інформація у "ВКонтакті".