Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка» в Черкаській області

     За ініціативи Всеукраїнської Громадської Організації Народно-демократичної Ліги молоді спільно з Міністерством молоді та спорту України, Черкаська Обласна організація НДЛМ при підтримці управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації здійснюють інноваційний, соціальний мультифестиваль «Студентська республіка», присвячений Дню молоді та Дню Конституції України, який відбудеться на туристичній базі «Придніпровська» 27-29 червня 2006 року.


 


     Відповідно до змісту проекту «Студентська республіка» проводиться модельна гра, в ході якої створюється квазі-державне молодіжне утворення, що має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути держави.


     Згідно з законодавством «Студентська республіки» в квазі-державі оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються «політичні партії» та об’єднання, проводиться повноцінна передвиборча компанія з її кульмінацією – голосуванням. Суть – здійснити моделювання  усіх політичних процесів, що відбуваються у суспільстві під час виборів. На регіональному рівні результатом гри є вибори Студентського мера та Студентського магістрату. Переможці регіональних етапів їдуть на фінальну частину. Підсумком всеукраїнської гри є вибори Студентського президента та Студентського парламенту.


 


     Учасниками проекту є глядачі та громадяни «Студентської республіки». Глядачем «Студентської республіки» може бути кожен, хто поважає та розділяє мету проекту, не порушує громадський спокій, не шкодить іміджу й авторитету проекту та його учасникам. Громадянином «Студентської республіки» з правом участі у голосуванні протягом виборів Студентського мера та депутатів Студентського магістрату може бути кожен студент віком від 18 до 35 років. Отримати громадянство може також і не студент. Отримання громадянства відбувається безпосередньо під час гри.


 


     Політичні команди від ВНЗ формуються шляхом виборів у вищих навчальних закладах. Форма проведення таких виборів визначається регіональним оргкомітетом самостійно. Якщо вибори у ВНЗ не відбулися, то учасниками проекту можуть стати ініціативні групи від цього ВНЗ за їхньої відповідної реєстрації в оргкомітеті.


     «Студентська республіка» — проводиться з метою підтримки духовного і творчого потенціалу студентської молоді та сприяння розвитку студентського самоврядування в Україні, формування політичної культури та свідомості молоді, з залученням її до суспільного життя у демократичному суспільстві, з оволодінням цивілізованими засобами реалізації власних громадянських та політичних прав.