Site icon Студреспубліка

Кращий студент Сумської області близький до народу!

 

9 грудня 2009 року у Сумах проходив регіональний етап конкурсу «Кращий студент України». Організаторами виступили СММГО «Студентська республіка» за підтримки управління у справах молоді та спорту Сумської облдержадміністрації. У конкурсі взяли участь 5 сумських вишів, а також студенти з Глухова та Шостки.
 
У перших двох конкурсах учасники мали презентувати себе як кращого студента та свої таланти (більшість учасників демонструвала вокальні здібності, хоча були й танці, й гра на гітарі). Хтось робив це серйозно, хтось у жартівливій манері, проте нікого не можна було визнати явним фаворитом. Конкурс «Найкращий день мого студентського життя» став вирішальним. Якщо більшість учасників обрала формат фото- та відеопрезентації власного студентського життя, то учасниця від Сумської філії ХНУВС Наталя Дуравкіна пішла далі й власними зусиллями показала день із життя відразу деяких кращих студентів, і не лише українських. Що викликало бурхливу (проте позитивну) реакцію залу й неоднозначну заяви журі, від якого пролунали звинувачення у негативному прикладі для молоді, але разом із тим… і висловлення деякої заздрості.
 
Нагороди у вигляді «Студентського Оскару» отримали переможці у номінаціях «Кращий науковець» — студент СумДПУ Ковальчук Олександр, «Кращий медійник» — студент СумДУ Тосуєв Михайло, «Кращий дизайнер» — Хілько Олена, студентка СумДПУ, «Кращий спортсмен» — студентка СумДПУ Анна Шостак та «Кращий громадський діяч» — Будяк Анна, студентка СФ ХНУВС.
 
Приємно відзначити, що головою наукової експертної комісії обрано кандидата фізико-математичних наук та активного діяча Студреспубліки Станіслава Стародуба, який привітав присутніх із святом та наголосив на важливості проведення таких заходів для молоді.
 
Врешті-решт голова журі, заступник Сумського міського голови Сергій Панченко озвучив ім’я переможця: кращим студентом Сумської області було визнано студентку 5 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Наталю Дуравкіну. Напевно, саме в її виступі й журі, й глядачі побачили щось близьке до себе. А значить, кращих у нас багато. Залишилося лише перевірити це на всеукраїнському етапі.