Site icon Студреспубліка

“Cтудентська республіка” 2007 на Хмельниччині

Учасниками стали команди студентів з шести вищих навчальних закладів Хмельницької області, а саме: ХНУ, МАУП, ХПА, КППУ, КПСХА, ХПК. Всього першість виборювали 5 команд по 10 чоловік в кожній, а разом із організаторами та гостями було 76 чоловік.


Розміщення учасників та організаторів відбувалось у наметовому містечку, у вигляді маленьких будиночків, воно ж передбачалось і для проведення фестивалю на випадок дощу, який, всеж таки був.


Збір учасників був о 9 годині, потім відбувся переїзд автотранспортом до табору.


Почався фестиваль із знайомства учасників, заключне затвердження складу команд і прийняття плану дій.


На святковому відкритті фестивалю “Студентська республіка”  виступив з привітальним словом голова спілки поляків в Хмельницькій області Міцінський Франц Карлович, який був налаштований оптимістично, щодо співпраці українських і польських студентів, і пообіцяв подальше сприяння та допомогу у проведенні молодіжних заходів по області. Було також наведено ряд переваг та перспектив для України на шляху до Евросоюзу, а також необхідність Европейського мислення молоді в Україні.


Далі була оголошена “Студентська республіка”, якій звісно, знадобилися свої конституція і закони. Тут і закипіла справжня інтелектуальна робота молоді. Були створені партії, а також їхні емблеми та девізи.


Пішло обговорення конституції і законів “Студентської республіки”. Був проведений конкурс: “Перспективи економічного розвитку України”. Він дозволив учасникам повніше зрозуміти проблеми країни, прийняттям відповідних законів вони і змоги б їх вирішити. Тут перемогу отримала команда “ВДВ”, а у вікторині “Міжнародне Гуманітарне Право”, та “Чи знаєш ти закон” пермогла команда “Еко-сила”, лідером, якої став майбутній юрист Анатолій Присюда. Був проведений брейн-ринг, де переможцем стала команда “Молодіжна хвиля”.


Після обідньої перерви почалась виборча кампанія. Необхідно було обрати мера і магістрат республіки. В ході агітації особливо активними були команди “ВДВ”, “Еко-сила”, “Молодіжна хвиля”.


Друзі-суперники вирішили обійти лідерів на спортивних змаганнях. Над спортплощадкою зявився волейбольний мяч. Переможцем знову стала команда “ВДВ”. Спортивне свято внесло новий заряд енергії.


Була  підготовлена виборча дільниця, бюлетені, висунуті кандидати в мери та магістрат. Дебати між партіями завершили перший день фестивалю.


Другий день. Основне дійство – вибори. В ході виборчої кампанії лідерство захопили команди “ВДВ”, “Еко-сила”, “Молодліжна хвиля” і кандидати на посаду магістрів – Інна Кирилюк Дмитро Шуріпа, Світлана Черевченко, Артем Купчишин, Краснюк Костянтин. Ці молоді люди віділялись ерудованістю, активністю та ораторським мистецтвом. Це також допомогло і росту рейтингу команд, які вони представляли. Особливо святковий настрій фестивалю надав виступ вокально-інструментального колективу Хмельницького музичного училища. Над Південним Бугом звучали улюблені українські народні пісні і сучасні хіти.


Зі зверненням до учасників перед проведенням виборів виступив керівник секрктаріату Хмельницької обласної організації НДП – Чепкий Евген Іларіонович. Самі ж вибори пройшли активно і демократично.


На імпровізованій сцені пройшло оголошення результатів виборів, мером “Студентської республіки” Хмельниччини став Олексій Рибчинський від партії “Молодіжної хвилі”, а депутатами магістрату стали:


Анатолій Присюда;
Інна Кирилюк;
Дмитро Шуріпа;
Світлана Черевченко;
Ярослав Дудик;
Олександр Дралюк;
Костянтин Краснюк;
Артем Шуріпа;
Дмитро Нагута.


Вони і були визнані переможцями обласного конкурсу. Від імені голови Хмельницької обласної організації НДП  І. Дунця та Голови молодіжного творчого об’єднання “Молодь Ю-ЕЙ” переможцям було вручено цінні подарунки (годинники), а меру — магнітолу.


Із завершальним словом виступив голова Хмельницької обласної організації НДЛМ Євген Голтвяница, він сказав, що “Студентська республіка” – це паросток демократії в нашому суспільстві, це хороший приклад для всієї молоді, для її духовного, політичного та морального росту. Він також висловив сподівання, що обласний фестиваль “Студентська республіка” стане доброю традицією на Хмельниччині.