Site icon Студреспубліка

Бал у Сумах: тепер не Віденський, а Венеціанський

«Ми вирішили розвивати традиції, започатковані попередніми балами, – розповів голова «Студентської республіки» Владислав Береза. – Для нас важливо, щоб проект мав продовження. Цього року ми змінюємо формат: замість Віденського балу плануємо Венеціанський. Тож дивуватимемо відвідувачів колоритами Венеції, у якій бал триває цілий тиждень: кожного дня різна програма. Наше завдання вмістити все те в один вечір».


Венеціанський бал, запланований на 5 травня, оголошено балом-маскарадом. «Образ «маски» додасть балу загадковості. До того ж, художні номери заходу будуть підібрані так, щоб якнайкраще передати дух романтичної Венеції», – пояснила студентський мер Сум Євгенія Оленченко.

Невід’ємною частиною кожного балу є його «дебютанти» – танцювальні пари, яким надається право відкривати бал першим танцем. «Дебютантом має шанс стати кожен, хто відвідуватиме уроки в «Школі світського життя». У ній навчатимуть танцям, візажу, ораторському мистецтву, бальному етикету, – розповіла координатор «Школи світського життя» Оксана Шульженко. – Набір дебютантів триває до 4-го квітня, а записатися на майстер-класи за вибором можна і пізніше». З-поміж усіх бажаючих на роль дебютантів будуть обрані «вчителями школи» сім пар, котрі й відкриють Венеціанський бал у Сумах.

Навчання у «Школі світського життя» коштує 300 гривень з урахуванням вартості квитка на бал. Без школи потрапити на бал ви зможете за 120 гривень. 

Дрес-код на бал залишається тим же – довгі вечірні сукні для дівчат і жінок та фраки або ж костюми для чоловіків і юнаків. Важливий елемент для обох сторін – маска. Організатори запевнили, що у день балу їх можна буде купити прямо в холі театру ім. Щепкіна. Де, власне, і відбуватиметься Венеціанський бал.

 

Детальнішу інформацію про бал можна переглянути за наступним посиланням:

www.vsisumy.com/clubs/9378