Site icon Студреспубліка

Й один у полі воїн

Сергій Грабський, полковник, фахівець із міжнародної миротворчої діяльності, експерт фіналу Студреспубліки-2013 (відбувся з 24 по 26 серпня 2013р. на Донузлаві у Криму), побажав  республіканцям подивитися на світ по-дорослому, щоб українці, наскільки це можливо, брали участь у житті нашої цивілізації і впливали на світові події.

Для мене особисто Студреспубліка стала відкриттям. Я вперше брав участь у подібному форумі. У нас багато говорять про молодь із негативних позицій, і я остаточно переконався, що це несправедливо. Україна має багато молодих людей, для яких доля країни є небайдужою. Так, можна говорити про недостатність знань, інфантилізм і спроби дати прості відповіді на складні питання, але питання полягає в тому, що є люди, що шукають цих відповідей!

Енергія Студреспубліки заряджала позитивом оточуючих і надихала учасників гри на пошук своїх власних, часом незвичних і неординарних шляхів вирішення глобальних проблем нашої держави. І це добре!

Ювілейний, фінал 15-ї Студреспубліки закінчився. Попереду нова робота, нові проекти. Шістнадцятий рік у житті людини – перший рік виходу у доросле життя. Тож хотів би запропонувати студреспубліканцям розширити рамки свого кругозору та подивитися на світ по-дорослому. На світ, у якому Україна не одна, на світ у якому ми є суб’єктом міжнародного права, у якому ми, українці, наскільки це можливо, беремо участь у житті нашої цивілізації і впливаємо на світові події.

Чи не настала пора розглядати й обговорювати проекти не тільки з позицій нашого українського дому, а і з позицій сучасної земної цивілізації, щоб у нашої молоді зростало розуміння того, що події десь у далекій Африці або на Близькому Сході не є чимось віртуальним і таким, що не стосується нашого українського життя, що вони торкаються всіх і кожного! Чи не час нашій молоді усвідомити, що кожен з нас є частинкою нашої цивілізації, яка у певній мірі може щось змінити у цьому житті? Чи не час зрозуміти, що й один у полі воїн, що кожний із нас є творцем Всесвіту

Інші статті з розділу Аналітика-2013