Site icon Студреспубліка

Ветеранам Студентської республіки присвячується…

Пам’ятаєш першу Студентську Республіку в Криму? Це були незабутні вихідні на березі Чорного моря в Євпаторії.  Твої великі очі в перший день дивились на все з цікавістю і з деяким нерозумінням того, що відбувається. Все було настільки нове і незвичне! Ти приїхав  з свого міста для того, щоб прийняти участь у грі, стати президентом, чи гарно зіграти роль «Сірого кардинала», чи зайнятись справжнім Чорним піаром, або просто добре відпочити на диско-вечірках…  В любому випадку – перша Студентська Республіка – ПЕРША, як кохання і по справжньому незабутня. Недоспані ночі, нові друзі, обгорівший ніс і плечі, нічні запливи голяка у теплому морі – стільки всього, що позитиву вистачило на рік….

СР 2005 року. Твоя друга республіка у Криму. І знову Євпаторія. Твої очі так само горять. Але голова працює по іншому, бо цього року ти вже не новачок. А можеш вже вважати себе досвідченим студреспубліканцем. Можливо ти в оргкомітеті, або у магістраті. Чи може ти став президентом СР2004р і в тебе достатньо роботи для вирішення державних питань. Або ти зібрав свою команду активістів і приїхав підкорити усю Студентську Респубілку, здійснивши революцію чи невеличкий мітинг з випливаючими наслідками. І от під кримським сонцем, з захриплим голосом і, як часто буває, з обгорівшими плечима ти прощаєшся з своїми новими друзями і прямуєш у рідне місто. Невеличка перерва і ти вже знаєш де відбудеться наступна республіка.

Незабутній сонячний курорт «Капсель» під Судаком. Стільки нового і цікавого!!! У цьому році ти перевірив  на справжню міцність та витривалість свій організм: танці до ранку, мафія до ранку, невеличкі нюанси з шлунково-кишковим трактом. Але ти переконався, що ти сильний не тільки духом, але й тілом.  Чудові краєвиди мису Меганом, Генуезька фортеця, кам’янистий пляж повністю заповнили картку пам’яті твого фотоапарату і твого мозку. А у серці СР — закручена політична гра, нові фестивалі, нові люди, нові емоції. А ти з гордо піднятою головою, на екваторі свого «ветеранства» напевно у оргкомітеті, або куратор нового фестивалю. Може ти у цьому році зайнявся більш спокійною роботою і став редактором однієї з газет. Так чи інакше – але СР –тепер це не забавки, а велика відповідальність!

Серпень. У місті дихати важко. Хочеш на море. Напевно під Севастополь. Та й ще на «Зоряному березі» СР буде проходити. Пощастило. Всі мрії здійснюються! А студреспубліканців все більше і більше. На студреспубліканському форумі тебе вже знають і  поважають. Ти створюєш тему і її активно підтримують новачки чи справжні гуру-студреспубліканці. Чорне море. У оргкомітеті багато новеньких і активних людей. Як завжди отримав паспорт з фотографією. Готовий до роботи. Гра – стала більш цікавішою, а і деколи жорсткою. Фестивалі, зі збереженими авторськими правами, набули величності і популярності. СР – це суперова хвороба, яка охопила всіх і якою ти хворієш вже четвертий рік поспіль.

У цьому році – ти ветеран! Твоя п’ята Студентська республіка. За твоєю спиною досвід, реалізовані плани. Для тебе республіка відкрила багато можливостей. Тепер ти у реальному житті – самодостатня людина, сильна, стійка, готова до нових перемог та звершень. Для тебе СР була стартом. Але п’ять років – це ще не фініш, це тільки частина пройденого етапу. Хочеш бути ведучим Мафії – ласкаво просимо, хочеш в журі Перша леді – заслужив; може хочеш відпочити на реєстрації команд, чи сфотографувати найяскравіші моменти СР. В будь-якому випадку просто полежати на пляжі і у цьому році в тебе навряд чи вдасться. Тому вперед за ветеранською медаллю. Вперед за новими висотами! Зустрінемось, ветеран!