Site icon Студреспубліка

У Вінниці три дні існувала Студентська республіка

Ювілейний 10 молодіжний мультифестиваль Студентська Рес­публіка тривав у Вінниці протягом трьох днів на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Колос». Студенти з різних місцевих вузів грались у політичні ігри, обирали власного мера і не тільки…

26 по 28 червня студенти вінниць­ких університетів окупували табір відпочинку для проведення мультифесту Студентська Республіка, який проводився Народно-демократичною лігою молоді за підтримки обласного уп­равління у справах сім*ї  та молоді.

Основою Студреспубліки стали студенти, що входили до команд, які й представляли університе­ти міста. Всього (політич­них партій) було 8 команд, загальною чисельністю в 80 чоловік, які і завдава­ли ритм життя студентсь­кої країни. У Студентській Республіці діють свої закони, встановлено кордони, усім мешканцям видані паспор­ти, існують відповідні органи влади, ЦВК І навіть діє своя валюта — «НДЛМ-чики». Саме ці команди і проводили вибори Сту­дентського магістрату та Студентського мера Вінниччини.

Крім них, громадянами Студентської Рес­публіки стали й учасники субфестивалів, які проходили паралельно з основною грою у вибори. Учасники субфестів мали змогу продемонструвати своє вміння у різнома­нітних конкурсах. «Квест», «Студентська мафія», «Дебати», «Нічна туса», «Брейн-ринг», КВК — далеко неповний перелік за­бав республіканців.

Не обійшлося на Студентській республіці і без конкурсу краси, За звання «Першої Леді» змагалось 6 конкурсанток. Журі виз­начало найкращих у кількох номінаціях. Титул «Міс глядацькі симпатії» виборола Іванова Інесса, першою віце-міс Студен­тської Республіки стала Севастьянова Юля, а титул «Перша Леді» журі присудило Савченко Наталії, студентці ВДПУ.

Як зазначив голова оргкомітету, очільник обласної організації Народно-демократичної ліги молоді Кавунець Андрій, цьогорічна Рес­публіка показала високий рівень активності молоді та готовність до серйозної боротьби за місця в Студентському магістраті.

В перший день мультифестивалю, Студентську Республіку відвідала на­родний депутат України, член комітету з питань на­уки та освіти, член Президії Єдиного Центру Леся Оро­бець. Вона була присутня на презентації новостворених студентських політич­них партій. І хоча Студреспубліка певною мірою гра, проблеми, які піднімали студенти в своїх презентаціях аб­солютно реальні. Заслухавши презентації, Леся Горобець пообіцяла свою підтримку в законодавчому врегулюванні окреслених проблем молоді, запропонувавши оформи­ти всі пропозиції, які будуть напрацьовані в ході Студентської Республіки, і надіслати для розгляду в парламент.

Головною подією на Студентській Рес­публіці стали вибори Студентського мера та магістрату. Конкуренція точилася між трьо­ма кандидатами на посаду мера: Паламар­чуком Валерієм, Тітком Ярославом та Дідиком Дмитром. Останній і став переможцем. Він здобув можливість спільно з магістра­том, що складається з десятьох представ­ників різних студентських партій відстоюва­ти честь Вінниці на Всеукраїнській Сту­дентській Республіці, яка відбудеться через два місяці у Криму. На загальноукраїнську фінальну частину Студентської Республіки поїдуть представляти нашу область також перша Леді і переможці всіх субфестивалів.