Site icon Студреспубліка

Через творчість до модернізації

На мальовничому узбережжі Чорного моря в рамках фіналу ХХ ювілейної Студреспубліки вперше пройшов «Татлін-фест». Його учасники/ці говорили мовою образотворчого мистецтва. Це можна було зробити 2-ма способами: під час своєрідного пленеру та за допомогою графіті.  

24-27 серпня 2018р. відбувся грандіозний фінал ХХ Студреспубліки-2018. Його темою, а також темою нового творчого суб-фестивалю імені великого українського художника, реформатора мистецтва Володимира Татліна звучала так: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті». Подробиці та чудові фотографії — нижче.

 

 

 

 

Ментором суб-фесту виступив всесвітньовідомий український художник Олег Мінгальов, який узяв участь у настановчій зустрічі «Татлін-фесту» та провів майстер-клас для всіх охочих. Майстер-клас сам став арт-подією: митець показав учасникам/цям одну з технік малювання аквареллю та подарував намальовану прямо під час годинного майстер-класу картину Студреспубліці, вручивши її лідеру республіканців Павлу Вікнянському.

Протягом 3-х днів учасники/ці «Татлін-фесту» малювали на різних локаціях, отримували емоції позитиву, натхнення та заряджали ними оточуючих. Цікаво, що до участь у суб-фесті, щоправда поки не на конкурсній основі, долучилися гості, експерти — як наприклад, психолог, священик о. Антоній Рудий. А перемож(ни)цями, звісно, стали ті, хто найкраще відобразив творчі події та дотримався тематики фіналу.

 

 

 

 

 

Оцінювали учасників/ниць конкурсу журі, до складу якого входили: Олег Лебединський — краєзнавець, засновник проекту «Полтава 3D»; Олег Мінгальов — ментор «Татлін-фесту», художник, письменник, наративіст-авангардист, і Надія Холявко — кураторка «Татлін-фесту», художниця.

Переможницею у номінації «Пленер» стала Аліна Давидова з Харківщини, а в номінації «Графіті» перемогу присудили полтавчанину Олександру Некомкіну.

 

 

 

 

 

 

Бажаємо всім натхнення, творчого розвитку та миру! Обов’язково покажемо свої художні здібності вже наступного року, на фіналі ХХI Студреспубліки.

Аналітика гри-2018