Site icon Студреспубліка

Студентський парламент зустрівся з Радником Президента Ганною Герман

В рамках стажування Студентського парламенту України 2011/2012, студентські депутати зустрілись із Радником Президента України – Керівником Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Ганною Герман. Учасники зустрічі домовилися про діалог та співпрацю. [+відео]

Під час зустрічі народилася ідея залучення українського студентства до підготовки та відзначення ювілею з дня народження Кобзаря у 2014 році. Студенти допоможуть із проведенням ревізії шевченківських пам’ятників та місць, пов’язаних з його ім’ям на території України. «Президент на Гуманітарній раді порушував питання про те, щоб зробити такий аудит… я хотіла б попросити вас, щоб ви в цьому допомогли. Це буде внесок «Студентської республіки» в ювілей до 200-річчя з дня народження Шевченка», — підкреслила Ганна Герман, додавши: «Ми разом створимо і систематизуємо карту шевченківських пам’яток».

На переконання Ганни Миколаївни, добре організована і розгалужена система організацій «Студентської республіки» дозволить провести таку роботу на якісному рівні. «Ви охоплюєте практично всі регіони. І я думаю, що кожен з вас у своєму регіоні зможе підняти і студентство, і школярів, і ви оглянете кожне містечко, кожне село і ви складете карту шевченківських місць в Україні», — зазначила вона.

Окрім того, за її словами, це дозволить не лише зібрати та систематизувати дані щодо шевченківських місць, а й надати підтримку у проведенні ремонтних чи реставраційних робіт на цих об’єктах. «Ми визначимо як, що треба зробити, щоб привести це до порядку. І на 2014 рік будемо мати абсолютно конкретну справу, зроблену «Студентською республікою» разом із владою», — наголосила Радник Президента України — Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань.

Представники «Студентської республіки» у свою чергу подякували Ганні Герман за нагоду зустрітися і обговорити питання, які хвилюють сучасну молодь. Голова організації Павло Вікнянський запевнив, що українське студентство спробує якісно реалізувати запропоновані під час зустрічі проекти. Він також додав: сучасна молодь готова долучитися до розвитку нашої держави як економічного, так і культурного, та робить для цього все можливе. «Ми можемо бути добрими менеджерами і робітниками на благо української мрії. Будемо все для цього робити, і зараз, в силу наших можливостей, намагаємося це здійснювати», — резюмував П.Вікнянський.

Учасники зустрічі домовилися про систематичний дієвий діалог та співпрацю.