Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка» — тут починається наше майбутнє!

І знову «Студентська республіка», подія, на яку кожен рік з нетерпінням чекають усі студенти Вінниччини. Знов шалені емоції, неймовірний драйв та яскраві враження. Нові завдання, випробування та нові перемоги. Вже 16-ий раз Вінниччина обирає Студентського мера та Студентський магістрат, а також відзначає найактившіних студентів області. Близько 100 молодих вінничан із 21 по 23 червня 2014р. взяли участь у формуванні своєї держави з власними законами, органами влади, валютою й іншою атрибутикою справжньої країни.

Окрім стратегічної гри та повноцінних парламентських виборів, студенти проявляли себе різнобічно у суб-фестивалях. За три дні пройшли спортивні змагання, КВН, «Що? Де? Коли?», «Студентська Мафія», «Фестиваль аматорського відео», круглий стіл, конкурс чоловічої краси «Містер Студреспубліки» та конкурс краси особистості «Перша Леді» — ці суб-фестивалі користуються незмінною популярністю, концентруючи силу, гумор, інтелект, відчуття прекрасного.

Студреспубліка-2014 пройшла під актуальним для нашої держави гаслом «Нова регіональна модель Вінниччини». Цього року жителі «Студентської республіки» перейнялися цим питанням не на жарт. Найважливіші питання були внесені у передвиборчі програми. А нову молодіжну стратегію розвитку напрацьовано на круглому столі «Децентралізація влади в Україні».

Високий рівень підготовки молоді до круглого столу відмітив і Сергій Татусяк, спеціально запрошений гість, експерт у галузі децентралізації влади. «Зміст роботи, яку ми сьогодні маємо на рівні «Студентської республіки» надзвичайно цікавий та перспективний. Радує те, що на Вінниччині є активна молодь, адже ми зацікавлені у тому, щоб саме молоді люди долучались до процесу державотворення», — зауважив голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк.

Вже традиційно суб-фестиваль «Перша Леді» стає заключним і хвилюючим для всіх студреспубліканців. Адже учасники не лише почують ім’я найгарнішої студентки цього року, а й дізнаються хто з них став новим Студентським мером, потрапив у Студентьский магістрат і переміг у суб-фестивалях.

Першими свою нагороду отримали представники інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?» та «Студентська Мафія». Отже, переможцями у «Що? Де? Коли?» стали: перше місце — Вікторія Швець, друге місце — Євген Цибрій, третє місце — Наталія Муляр. Переможцем інтелектуальної гри «Студентська Мафія» став Антон Косарєв (Вінницький національний технічний університет).

У номінації «Спорт» призові місця розподілились таким чином: 3 місце посіла команда з Вінницького національного медичного університету, 2 місце – Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, призерами стала команда з Вінницького інституту економіки ТНЕУ.

Назвали ім’я і найбільш позитивних мешканців Студреспубліки. У суб-фестивалі «Кубок КВН» переможцем обрано команду з Вінницького національного медичного університету «Атиповий мед».

Новим у цьому році став суб-фестиваль «Фестиваль аматорського відео», де команди подавали свої відеороботи у двох номінаціях: презентація команди (готувалось завчасно) та новини Студреспубліки (готувалось на місці). Отже, найкращими у номінації  презентація команди було визнано команду «Акапулько» з Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. А найкращі новини продемонструвала команда «Атиповий мед» із  Вінницького національного медичного університету.

«Студентська республіка» жила і вночі. Першого дня усіх студентів було запрошено послухати акорди гітари біля вогнища під відкритим небом, де кращим визнали Олександра Кульбачного з Вінницького національного медичного університету. А от другий день відрізнявся силою, у конкурсі армреслінг: серед дівчат перемогу здобула Тамара Невеличко, а серед хлопців Тарас Єремеєв.

Жодна «Студентська республіка» не проходить без визначення найкрасивіших тілом і душею: «Містер Студреспубліки» та «Перша Леді». І, якщо у конкурсі чоловічої краси однозначну перемогу здобув представник Вінницького торговельно-економічний інституту КНТЕУ Денис Бантос, то у конкурсі жіночої краси, журі довелося не просто.

10 чарівних і талановитих дівчат із різних вишів змагались за корону. Дівчата дефілювали сценою у різних образах, показували свою візитку, відповідали на каверзні питання організаторів та, навіть, підготували невеличкий відеоролик, у якому продемонстрували свої захоплення, таланти та стиль життя.

Два тижні напруженої підготовки — і от журі визначилось із результатами: Варвара Корнеєва – Друга Віце-Леді, Олеся Петровська — Перша Віце-Леді. Нарешті звучить ім’я дівчини і чарівної, і розумної, і соціально-активної, з високою академічною успішністю та ідеальними параметрами фігури: Інна Огороднічук, студентка Технологічно-промислового коледжу ВНАУ. Це – Перша Леді у Вінниці 2014 року. Сподіваємось, стане найкращою на всеукраїнському фіналі влітку цього року.

Найцікавішою загадкою дня була, все ж таки хто стане Студентським мером-2014? Цією відповідальною дівчиною стала студентка Вінницького торговельно-економічний інституту КНТЕУ Анастасія Островерхова, яка намагатиметься робити все можливе, щоб про вінницьку команду заговорила вся країна на всеукраїнській події.

А депутатами Студентського  магістрату стали:

     
від партії «Атиповий Мед»: Вікторія Дорожинська, Володимир Мандельзон, Мар’яна Чвертневич,
      від партії «ВАУ»: Ірина Дзюбанчук, Олександр Подзірей,
      від партії «Stud Way»: Олексій Місак, Катерина Франчук,
      від партії «Акапулько»: Юлія Паламарчук

За мажоритарними округами: Антон Косарєв, Віталій Ткачук.

Вітаємо наших переможців на бажаємо достойно і з усією силою представити Вінниччину на всеукраїнському фіналі.