Site icon Студреспубліка

«Студентська республіка»: добра, дружня, патріотична…

З 6 по 8 червня 2014р. у Кіровограді на території бази відпочинку «Буревісник» проходив регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Студентським мером Кіровоградщини став Андрій Табачук, депутат Студентського парламенту України-2013/2014, студент третього курсу Кіровоградського національного технічного університету.

«Студентська республіка» – унікальна Міжнародна програма, де проводиться оргдіяльнісна гра: студенти моделюють власну державу зі своїми законами, валютою, «політичними партіями» та політико-правовими й економічними процесами. «Родзинка» мульти-фестивалю є змістовні дискусії, круглі столи і майстер-класи різних форматів, ігрові змагання, конкурси, різноманітні спортивні й інтелектуальні турніри тощо.

Цього року відкриття Студреспубліки було розпочато патріотичною висадкою квітів у вигляді українського державного прапору, які надала «Ландшафтна майстерня «Пан Тюльпан», де сотні студентів висадили саджанці рослин у блакитно-жовтій гамі. Кожен учасник отримав прапор України, з яким провів разом три незабутніх дні.

Згідно з законодавством «Студентської республіки» у квазі-державі оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються «політичні партії», проводиться повноцінна виборча кампанія з її кульмінацією – голосуванням. Суть – здійснити моделювання всіх політико-правових та економічних процесів, що відбуваються в суспільстві як під час виборів, так і в «мирний» час.

У підготовці політичних команд активно брали участь досвідчені тренери. Юридичну сторону процесу освітив досвідчений суддя, екс-голова Апеляційного суду Кіровоградської області Юрій Медведенко, медіа-питання взяв на себе голова правління медіа-групи «Весь Кіровоград» Олександр Дануца, а основи роботи політичної партії виклав у своїй доповіді кандидат політичних наук Руслан Стадніченко.

У політичних, спортивних, гумористичних, військово-патріотичних, інтелектуальних іграх і суб-фестивалях мірялися силами понад півтори сотні найкращих студентів Кіровоградщини. Найбільше нагород забрали у свої виші студенти Кіровоградської льотної академії НАУ та Кіровоградського національного технічного університету. Цього року, із значною в голосах перевагою, мером студентів Кіровоградщини було обрано Андрія Табачука, студента третього курсу Кіровоградського національного технічного університету. Депутатами Студентського магістрату стали …

Цьогорічний паспорт республіканця має силу не тільки на території республіки, відтак кожен громадянин студентської країни має право на знижки від туристичної агенції «Акіта-Тур» на поїздки Україною та за її межі. Республіканці безкоштовно відриватимуться на музичних хвилях нічного клубу RASPUTIN CLUB ціле літо!

Більша частина учасників заходу отримала подарунки від партнера VCT service, а студентський мер отримав принтер, де зможе друкувати свої політичні програми і надалі. Спортсмени отримали багато цікавих і потрібних призів за свої досягнення від Національного олімпійського комітету  в Кіровоградській області.

Підсумком фіналу всеукраїнського етапу, який пройде цього літа і куди потраплять лише кращі з кращих, є вибори Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України. Балотуватися на пост Студентського президента чи бути обраним до складу Студентського парламенту України можуть лише Студентські мери чи депутати Студентських магістратів.

Як і завжди Студреспубліку в Кіровограді активно підтримує управління молоді та спорту Кіровоградської області, за що їм велика подяка і шана! «Студентську республіку» на Кіровоградщині уже не перший рік активно підтримує народний депутат України Станіслав Березкін. Цього року він завітав на мульти-фестиваль, аби разом із головою ГО «Спільна дія» Іриною Малик презентувати молоді свою ініціативу щодо захисту Кіровограда в надзвичайних ситуаціях. Студреспубліканці не лише подякували Станіславу Семеновичу за багаторічну підтримку, а й вирішили безпосередньо долучитися до ініціативи.

Отож, ще раз вітає всіх із вдало проведеною Студреспублікою, а нову Студентську владу міста – з перемогою!