Site icon Студреспубліка

Столична Студреспубліка б’є рекорди

Цьогорічний мульти-фестиваль у Києві зібрав студентів з більш ніж 23 вишів, це – більше ніж 60 команд, 420 учасників-лідерів.

Три незабутні дні мульти-фестивалю «Студентська республіка» було проведено студентами столичних вишів завдяки Головному управлінню у справах сім’ї та молоді КМДА, Київській міській організації Народно-демократичної ліги молоді, Студентській Раді Києва та за підтримки Українського фонду миру (голова правління Людмила Супрун). Свою державу молодь Києва будувала в Парку дружби народів на території «Екстрім-парку».

«Головна перевага Студреспубліки – вміння об’єднати людей різних поглядів, думок в єдине ціле. На цьому фесті всі відчувають себе розкутими, або, як кажуть в народі, «в своїй тарілці…» Плюсів і позитиву цього року було стільки, що можна зарядити цілий мікрорайон,та, на мою думку, три дні гулянь – замало як для дійства такого масштабу», – ділиться своїми емоціями громадянин Студреспубліки Лебедінський Максим (АМУ)
 
Під час проведення заходу було побудовано 4 райони: Позитив, Актив, Креатив і Конструктив, де всі громадяни мали змогу організувати власні наметові містечка. Райони, як і в реальному житті, ділились за рівнем престижу. Місце житла впливало на розмір держдопомоги, яку отримували всі безробітні.
 
Всі зареєстровані учасники мульти-фестивалю отримували паспорта громадянина «Студентської республіки», трудові книжки та необхідну кількість місцевих грошей (шар). «Гривні на території Студреспубліки не мають жодної цінності, — пояснює співголова оргкомітету цьогорічного фестивалю Євгенія Малих, – все можна було придбати лише за шари».

Бажаючі заробити гроші відкривали власні підприємства, які потім брали участь у конкурсі на кращу економічну структуру. Переможцем в економічній частині гри стала Чуловська Наталя (Державна академія житлово-комунального господарства), яка відкрила своє шлюбне агентство, де всього за 5 шар закохані пари могли юридично зафіксувати свої стосунки. «Все було мега-круто, — ділиться враженнями від «весілля» Анастасія Мартинчук, — під час церемоніїграв хлопець на саксофоні, а на мене наділи фату та вінок. Після закінчення дійства, нам видали дипломи – буде пам’ять на все життя». Оргкомітет фестивалю вітає Чуловську Наталю з виграшем – путівкою на море в екстрім-табір від КАВА.

Окрім РАГСу, на території Студреспубліки діяло безліч комерційних підприємств: парк розваг (надувний батут, гірка), тату-салон, кальян-бар. За шари можна було орендувати катамаран, зробити масаж, покататися на конях.

Політична гра на київській Студреспубліці була запеклою: нарешті обрали столичного Студентського мера – цю відповідальну посаду тепер обійматиме Сперчун Надія (Університет економіки та права «КРОК»).

Окрім головної політичної події – виборів мера та магістрату Студреспубліку чекали й інші імпровізовані заходи: мітинг студентів КРОКу «Скажемо «Ні!» сніданку за 2 шари», пограбування Шарового банку, викрадання голови ЦВК.

У вільний від політичних перепитій час, громадяни Студреспубліки брали участь в суб-фестивалях: грали в футбол, волейбол, шахи, плавали на байдарках, блефували в «Мафії».

Переможцями в командному заліку стали :

І місце отримала команда Національного авіаційного університету;

ІІ місце вибороли студенти Національного університету харчових технологій;

ІІІ місце дісталося представникам Державної академії житлово-комунального господарства та Національного університету біоресурсів і природокористування.

Найкращих спортсменів чекали призи – окуляри Polaroid, телефон, dvd, mp3-плеєр від «МегаМакс».

На території Студреспубліки діяло і власне інформаційне агентство «Вчасно», що висвітлювало найголовніші події з життя студентської країни. Агентство мало у своєму розпорядженні радіо «Ботанік ФМ», де і транслювалась основна інформація.

Конкурс краси «Перша леді» зібрав увагу близько 250-ти громадян Республіки. Переможниця суб-фестивалю, студентка КПІ Аліса Коржова в захваті від рівня проведення дійства: «Все було дуже круто, я навіть не очікувала», – розповідає красуня. Найкрасивіші дівчата Студреспубліки будуть відпочивати на курорті в Шешорах, завдяки модельному агентству «Neo».

Для всіх громадян «Студентської республіки» під час конкурсу «Перша Леді» співали: гурт «Ділемма», співачка Мята, яка, окрім пісень з власного репертуару, разом із глядачами виконала українську народну пісню «Чом ти не прийшов», фіналіст відбіркового туру Євробачення Денис Барканов, переможниця конкурсу «Слов’янський базар» Настя Маркова. Ведучий – неперевершений Тимур Мірошніченко (Перший національний канал).

Під час церемонії закриття київського етапу Студреспубліки виступив Голова всеукраїнської НЛДМ та Міжнародного оргкомітету з проведення «Студентської республіки-2009» Павло Вікнянський, якийпривітавкиївських студентів і запросив усіх бажаючих на фінальний етап Студреспубліки, який відбудеться за участі молоді з усіх куточків України та з закордону наприкінці серпня в Криму на узбережжі моря.

Організатори столичної «Студентської республіки-2009» висловлюють величезну подяку всім, хто брав активну участь у мульти-фестивалі і запрошують всіх бажаючих на Всеукраїнську республіку.

Організатори: ВМГО «Студентська республіка» та Народно-демократична ліга молоді за партнерства мережі національних і місцевих громадських організацій, підтримку Студреспубліці надають Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство освіти і науки України, Український фонд миру (голова правління — Людмила Супрун).

Інформаційна підтримка: генеральний інформаційний партнер — телеканал “ТЕТ”, спеціальний радіо-партнер — радіо “Мелодія”, музичний партнер — радіо “MfM”, інформаційний партнер — журнал “Український Тиждень”, інтернет-партнер — meta.ua.