Site icon Студреспубліка

«Стіна кохання» об’єднує українців

«Стена любви» объединяет украинцев (рус)
The Wall of Love unites Ukrainian people (en)

Вже традиційним і очікуваним стало проведення «Стіни кохання» від Студреспубліки в День закоханих по всій Україні. Незважаючи на складний період у країні — День святого Валентина став одним із тих днів, які могли об’єднати людей із різними поглядами, адже любов і прощення — це найважливіші почуття в нашому житті. І які б протистояння не відбувалися в Україні, всі люди хочуть одного — миру, спокою, добра в єдиній соборній і сильній Україні.

Саме 14 лютого 2014р. на головних площах міст та у вишах усієї України, від Ужа до Кальміуса, вже роками установлюється імпровізована «Стіна кохання», на якій кожен бажаючих може написати будь-які приємні та теплі слова любові всім людям, які близькі його серцю. Звісно, у кожному місті «Стіна кохання» проходила по-своєму, але з особливим пафосом і святковим настроєм.

Окрім того, що багато тисяч людей залишили свої привітання на «Стінах кохання», багатьом пощастило отримати від активістів Студреспубліки чудовий подарунок — святкову «валентинку» зі словами з Євангелія, що «…любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду…».

Так, у Києві окрім проведення заходу у вишах міста, активісти Студреспубліки вирішили привітати всіх людей, які стоять на Майдані, представників Внутрішніх військ, «Беркуту», всіх киян і гостей міста. Був зроблений символічний похід по центру столиці. Всі дуже активно спілкувалися з республіканцями, фотографувалися — склалося таке враження, що давно ніхто не казав їм приємних слів і нічого не дарував «просто так», без будь-яких зобов’язань. Люди посміхалися, дякували і це було найбільшою нагородою дня.

  

У Запоріжжі біля імпровізованої «арки» організатори провели жартівливу церемонію одруження для самих смілих закоханих. Також можна було взяти участь у веселих конкурсах, вікторинах, отримати подарунки від партнерів акції — компанії Procter&Gamble.

  

У Чернівцях акція «Стіна кохання» пройшла на ура!. Вдалося передати чудові відчуття, емоційний стан, атмосферу. Спочатку захід відбувався в корпусах трьох вишів, а от після обіду свято продовжилося на Театральній площі, де родзинкою стало написання побажання від туристів із Японії та пари наречених, що дало змогу показати оригінальність, яскравість і щирість цієї події.

  

У Сумах після проведення «Стіни кохання» у вишах, вона плавно перемістилася в один із нічних клубів міста, де була запальна музика, а активна молодь танцювала, вітала один одного та зізнавалася в коханні до самого ранку. Символічна «Стіна кохання» допомагала їм у цьому.

 

Отже, День святого Валентина відбувся, але не забувайте, що теплі і ніжні слова можна говорити щоденно, і для цього не обов’язково, щоб був привід. Ми створюємо свято самі для себе. І значно приємніше його відчувати, коли ти впевнений, що твоя близька людина знаходиться у безпеці і що ми всі живемо у сильній соборній державі. Тому давайте подавати руку примирення й робити кроки назустріч один одному!