Site icon Студреспубліка

Робота з майбутнім — наш пріоритет

Майбутнє – основний дороговказ розвитку держави, а тим більше молодіжної політики. Такою є принципова позиція республіканців. І саме про це активісти Студреспубліки на чолі з Павлом Вікнянським говорили під час «круглого столу» у Верховній Раді, обговорюючи разом із нардепами, громадськими активістами та чиновниками стан державної політики щодо молоді в Україні [+ відео].

Складні часи, які ми всі переживаємо, зводять питання роботи з молоддю на узбіччя суспільної дискусії. Натомість — ці питання в рубіжні часи мають стояти в центрі діалогу та політик. Через це цікавим є парламентський захід по обговоренню сучасного стану молодіжної політики — про це нижче.

Десь 1,5 роки тому Студреспубліка виступила з офіційною ініціативою проведення комітетських слухань із давно назрілих і актуальних питань молодіжної політики у Комітеті Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

 

 

 

 

 

Нарешті 28 жовтня 2015р. відбувся захід, щоправда, не слухання; проте те, що у приміщенні парламентських комітетів на запрошення голови «молодіжного» комітету Артура Палатного разом зібралися народні депутати, представники Мінмолодьспорту, всеукраїнських молодіжних організацій, інші активісти — слід вітати. Групою активістів була представлена і Студреспубліка.

 

 

 

 

 

 

 

Також під час даного «круглого столу», що мав тему «Державна молодіжна політика в Україні: світовий і національний досвід», виступали нардепи Іван Крулько, Микола Величкович, Денис Силантьєв, Олег Петренко, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник «міністра молоді» Павло Мовчан, інші. Присутні багато уваги приділили актуальним молодіжним проблемам (житло, родина, працевлаштування, духовність тощо), а також обговоренню проекту Державної програми «Молодь України» на 2016–2020рр. і проекту Закону «Про молодь».

Слово мав лідер республіканців Павло Вікнянський. Свій спіч він почав із наріжного питання, яке фахівцям по роботі з молоддю потрібно ставити собі постійно: «Навіщо взагалі потрібна державі молодіжна політика, окрім того, що просто є така тема і десь вона прописана в нормативних актах? Яку мету ми реалізуємо за допомогою комплексу різноманітних нормативно-правових актів і державних інститутів, які спрямовані на реалізацію державної молодіжної політики, яка функція у неурядового сектору?»

Далі навів 3 основні пункти, які, на його думку, є принциповими з точки зору модернізації молодіжної політики:

Учасники заходу звернулися з пропозицією до керівництва «молодіжного» Комітету парламенту, аби подібні зустрічі були частішими.