Site icon Студреспубліка

«Республікада» — творчо та спортивно

Святкування тривають, а ми знову пригадуємо найяскравіші моменти фіналу Студреспубліки-2014. Уже вдруге в рамках проведення фіналу Міжнародної програми «Студентська республіка», який проходив із 23 по 26 серпня 2014р., до Дня Незалежності, на мальовничому узбережжі Чорного моря, на Миколаївщині був проведений спортивно-журналістський проект «Республікада» [+ відео].

«Республікада» — всеукраїнський проект, метою якого є проведення спортивних змагань між студентськими командами всіх регіонів  України  та  паралельно проведення  тренінгів  для  молодих журналістів, розвиток журналістської культури в умовах тотального засилля «замовної», беззмістовної та скандальної журналістики.

Незважаючи на спеку та напружений графік пленумів, факультативів і суб-фестів, учасникам журналістської частини «Республікади» вдалося досягти результатів у проекті. Зокрема, було підготовлено та надруковано статті у студреспубліканській газеті «Хроніки», підготовлено фоторепортаж, прокоментовані волейбольні матчі, відбувся опис результатів ігор і випуск відеоновин. Усе це не заважало учасникам «Республікади» брати активну участь і в інших подіях цьогорічного фіналу «Студентської республіки».

Так, переможець проекту в журналістській частині Іван Зуєв із Донецька був учасником команди «Збірна Донбасу», яка вже третій рік поспіль перемогла у «Кубку КВН». Хотілося б відзначити, що цього року у журналістській «Республікаді» найактивнішими учасники були з Харкова, Тернополя, Полтави та Донецька.


Щодо спортивної частини «Республікади», можна сказати, що вписана нова сторінка в історію Студреспубліки в змаганнях з пляжного волейболу. Вперше у пляжному волейболі перемогу здобула команда з Полтавської області, а в міні-футболі команда Кіровоградської області стала 3-разовим переможцем «Студентської республіки», що також вперше в історії програми.

Спортивна частина стартувала з надзвичайно красивого відкриття змагань, всі учасники дружно заспівали гімн України під підняття державного прапора.

Змагання з пляжного волейболу зібрали 16 команд, які були розбиті на 4 групи. З перших ігор одразу було видно лідерів турніру. Це минулорічні фіналісти — команда Запорізької області, а також команди з Кіровоградської, Донецької,  Вінницької, Полтавської областей. У фіналі зустрілися дві надзвичайно сильні команди з Донецької та Полтавської областей, і в дуже гарячій грі перемога дісталася хлопцям з Полтавщини Олександру  Вініговському й Олегу Хомічьову.

Міні-футбол зібрав 12 команд, які були розбиті на три групи. Перша гра дала знати, що хлопці з команди Кіровоградщини будуть захищати свій титул, вони одразу перемогли команду з м. Рівне з рахунком 10-0. В другій групі «Волиняки» з «Тернополянинами» розіграли путівку до фіналу, де команда з Луцьку вийшла в фінал завдяки кращий різниці забитих і пропущених м’ячів. У третій групі перемогу здобула команда з Донбасу, перемігши команди з Полтавської, Херсонської та Харківської областей.

У півфіналі Кіровоград і Донецьк легко перемагають представників Волині. І знову фінал, як і 2013 року, дві надзвичайно сильні команди, але один гол у фіналі вирішив все, і цей гол на рахунку гравців із м. Кіровоград. Другий рік поспіль хлопці з Донбасу програють в фіналі кіровоградцям…

Кращим бомбардиром став Максим Березкін із команди Кіровограду, який забив 12 мячів. У номінації «Леді футболу» була нагороджена Наталія Сверчкова з команди Вінницької області. 

Бажаємо подальших перемог на стезі творчій і спортивній!