Site icon Студреспубліка

«Республікада» в наших серцях

Фінал ХХI Студреспубліки на березі Чорного моря – позаду. Час згадати одну з його родзинок – спортивно-журналістський проект «Республікада». Найкрутіші журналіст(к)и, оператор(к)и, сценарист(к)и, режисер(к)и, поки Студреспубліка «гриміла», спостерігали за найпрофесійнішими спортсмен(к)ами, які показували свою міць і професійну майстерність.

Три доби, 23-26 серпня 2019р., найактивніші студент(к)и, що брали участь у фіналі Студреспубліки-2019 на тему «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління», проявляли себе у 3-х видах спорту: дартс, міні-футбол і пляжний волейбол, а молоді прогресивні журналіст(к)и писали, коментували по внутрішньому радіо та знімали відео про спортивні здобутки й поразки. Що і як відбувалося – читайте.   

З кожним роком «Республікада» набуває куди більшої популярності: у спортивних змаганнях ще більше умільців випробовують себе, а щодо журналістики, то на фіналі Студреспубліки з’явився достойний майданчик підготовки висококласних спеціалістів/ок, озброєних загальнолюдськими цінностями та розумінням важливості й складності професії.

Спортивна частина «Республікади»

Змагання з міні-футболу, як завжди, зібрали велику кількість учасників і вболівальників/ць. У підсумку – бронзові нагороди здобули команди Полтавської та Кіровоградської областей, у фінальній битві зустрілися представники Рівненщини та волиняни. У запеклій боротьбі перемогу здобули гравці команди «Дякуємо батькам» із Волині, а кращим гравцем турніру визнано їхнього капітана Владислава Козачка. Представники ж Рівненщини забрали срібні нагороди, а також приз кращих вболювальників/ць.


Два дні на гарячому піску та під палким сонцем змагалися спортсмен(к)и за звання кращої команди з пляжного волейболу. В фінальній баталії перемогу святкували студенти з Кіровоградщини Владислав Банченко та Яків Слуцький, які перемогли представників/ць з Чернівецької та Київської обл. Ну а в змаганнях з дартсу І місце виборов Максим Бондаревський із Кіровоградської обл.

 

 

 

 

 

Журналістська частина «Республікади» ім. Володимира Карагяура

Пройшла дуже активно: кожен день були тренінги та навчання. Головна редакторка газети прогресивних людей «Нова Республіка», бренд-менеджерка Студреспубліки Віра Андріюк провела тренінг із написання статей і створення газети, журналістка Людмила Волошина розповіла про правила , куратор напрямку Михайло Лобов поділився своїм досвідом на телебаченні, дав рекомендації щодо ведення сторінки в Instagram.

Найбільше учасникам/цям подобалися практичні заняття. Дуже цікаво було зібратися під час гри в міні-футбол і спробувати свої сили в ролі коментатора/ки. Коли команди розпочали черговий футбольний матч, мало хто очікував побачити в якості коментаторки дівчину, але вона оживила весь матч своєю грою слів і знанням футбольних комбінацій. Віталія Вільховецька отримала диплом «Краща жінка-коментаторка». Продовжив коментувати поєдинок Віталій Пасіка, після перших же його слів футболісти не могли зрозуміти від чого сміються глядачі/ки, від їхньої гри або від того, що говорить цей хлопець. Він отримав диплом в номінації «Коментатор з перцем».


 

 

 

 

Також учасники/ці змагалися в написанні статей для внутрішньої газети Студреспубліки – «Хроніки». Тетяна Перепадченко отримала диплом «Краща журналістка».

А ось володарем суперкубку, переможцем «Республікади» (журналістська частина) став креативний Володимир Кіршман із Кіровоградщини. Він написав сценарій і зняв комедійний ролик про життя Студреспубліки. Чим керувався при складанні запитань і обіграванні сценарію, не знає ніхто, але вийшло прикольно (і, звісно, як усе в Студреспубліці – без цензури).

Вітаємо наших активних, професійних і наполегливих переможців/ниць спортивно-журналістського проекту «Республікада». Нових вершин і амбітних планів на літній цикл Студреспубліки-2020.

Аналітика гри-2019