Site icon Студреспубліка

Обрано нового мера Києва (студентського)!

24 червня громадянами «Студентської республіки-2007 Київ», організованої НДЛМ, було обрано нового Студентського мера Києва. Ним став Олександр Андросов, голова студентської ради КПІ-«ІПСА». 

Фестиваль «Студентська республіка-2007 Київ» зібрав представників тридцяти вищих навчальних закладів Києві, які протягом трьох днів змагались за посаду Студентського мера Києва-2007. Було висунуто три кандидати у мери: Роман Британчук (Київський інститут ринкових відносин), Євгенія Малих (Національний авіаційний університет) та Олександр Андросов (КПІ-«ІПСА»). У результаті прозорого таємного голосування найбільшу кількість голосів виборців здобув Олександр Андросов – 35%. На другому місці – Роман Британчук, третє місце посіла Євгенія Малих.

«На «Студентській республіці-2007» я поставив собі головну мету – стати Студентським мером. У мене була прекрасна команда та дійсно ефективний план дій. Я керувався бажаннями та потребами громадян, тому, мабуть, і переміг. Порозуміння з електоратом – запорука перемоги. Коли ти молодий, чесний та креативний, посада Студентського мера саме для тебе», –коментує Олександр Андросов, Студентський мер Києва-2007.

На концерті до Дня молоді на Бессарабській площі Віталій Журавський, заступник голови Київської міської державної адміністрації, вручив новообраному Студентському меру Києва-2007 булаву як символ влади. Оргкомітет фестивалю «Студентська республіка-2007 Київ» нагородив Олександра Андросова ноут-буком від компанії Apple.

Студентський мер Києва-2007 буде займати цю посаду протягом одного року. Цього літа він представлятиме Київ на Всеукраїнській «Студентській республіці-2007», яка пройде в АР Крим. На ній буде обрано Всеукраїнського Студентського президента-2007, яким може стати Олександр Андросов. Також у обов’язки Студентського мера Києва входить підготовка наступної, десятої «Студентської республіки-2008 Київ», яка стане ювілейною.