Site icon Студреспубліка

«Новий старт. Сценарії майбутнього» — кнопку натиснуто

«Новый старт. Сценарии будущего» — кнопка нажата (рус)

 

Суспільна рівновага підтримується лише безперервною працею.
В.І.Вернадський 

З 17 по 19 травня 2013р. у Пуща-Водиці проходила оргдіяльнісна гра в рамках всеукраїнського проекту «Новий старт. Сценарії майбутнього». Учасниками заходу стали в основному молоді люди практично з усієї країни, які надіслали проекти, що були визначені Експертною радою як найкращі. 20 травня в Могилянці під час Стратегічного саміту було презентовано драфт Стратегії-2050 для України. Публічну лекцію прочитав Сергій Плохій, історик, професор Гарварду [+ відео].

Більше 100 проектів, які носили бізнес-, соціальні ідеї, наукові розробки були переглянуті та лише половина з них отримали високі експертні відзнаки. Оргдіяльнісна гра була продумана до деталей і носила багато різноманітних нововведень. Кожний із ігрових днів мав свою назву: День часу, День правди, День тайн, День перемоги.

Постійними експертами гри виступили Сергій Дацюк, о. Антоній Рудий, а також Юрій Іванов, полковник, член Громадської ради при Міністерстві оборони України. Запрошеними експертами, які прочитали факультативи були Костянтин Соловйов, адвокат, Тантелі Харіманга, фінансово-політичний консультант, Павло Шеремета, бізнес-експерт.

Під час гри розглядалися будь-які можливі варіанти майбутнього. Висвітлилося 5 основних курсів (можливих сценаріїв) розвитку країни «країна-бункер», «анархо-корпоративна країна», «роботизація», а також «політичний заколот» і «світова війна». Останні варіанти не змогли «дожити» до закінчення гри. Що ж до інших, то в тому на їх основі було поставлено завдання створити Стратегію-2050 для України, з чим учасники успішно справилися.

 

Останнього дня, 20 травня на Стратегічному саміті у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» було представлено напрацьовану учасниками Стратегію-2050 для України. Переможцями проекту було визначено Павла Богачика з Тростянця, Ігоря Доценка й Олену Чорну з Одеси. За велику кількість ігрових балів-«відзнак» винайдені під час гри чотири можливі сценарії майбутнього було вирішено головний подарунок (планшет) вручити Павлу Богачику. Книги переможцям з власним автографом надали експерт Студреспубліки, проф. Георгій Почепцов та учасник партнерської ради Студреспубліки, д-р Богдан Гаврилишин.   

 

Під час другої половини Саміту публічну лекцію прочитав спеціально запрошений гість, професор Гарварду, один із провідних спеціалістів із історії Східної Європи — Сергій Плохій, тема «Нова Україна у новій Європі: погляд історика». Під час лекції професор говорив про модерну ідентичність, про те, що усвідомлення українського народу має поширюватися повз кордони, а не обмежувати себе географічними кордонами держави Україна.

По закінченні проекту «Новий старт. Сценарії майбутнього» заплановано створити робочу групу для більш глибшого та детального доопрацювання Стратегії-2050 і подальшого втілення її в реальне життя, реалізації індивідуальних оргпроектів учасників.

* * *

ОрганізаториВМГО «Студентська республіка» за сприяння оргкомітету фонду «Стабільна Україна» й оргпідтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Інформаційні партнери: телеканал «Перший діловий», радіо «ЕРА», впливовий діловий партнер «Експерт», інформаційне агенство «ЛІГАБізнесІнформ», газета «День», діловий журнал «Власть денег», діловий щотижневик «Деловая столица», інтернет-видання «Обозреватель», інформаційне агентство «Наголос», «Платформа».

Партнеркомпанія CROCS.

Драфт Стратегії-2050 для України

«Хроніки» I дня

«Хроніки» II дня

«Хроніки» III та IV днів

Фотографії