Site icon Студреспубліка

Не крадіть майбутнє!

photo488925028594855429У Києві, під стінами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і в Полтаві, біля будинку ОДА, зібралися активні, здатні до мислення громадяни на попереджувальний протест проти грабіжницьких тарифів і за альтернативний курс розвитку України, за її модернізацію. Не дамо олігархам привласнити наше спільне! Досить мовчати! [+ відео]

Режим клептократії та війни довів нашу країну до катастрофи, а громадян до зубожіння. Молодь масово емігрує. Чи може відповідальний громадянин спокійно з усім цим жити? Республіканці категорично проти ганебної практики визискування з громадян, прийняття рішень без них. 19 листопада 2016р. Студреспубліка про це заявила голосно. Подробиці акції, її результати та подальші дії — в матеріалі.

Громадяни шоковані тарифним геноцидом, влаштованим «реформаторською» владою, ігноруванням громадської думки, постійною брехнею та маніпуляціями з коридорів влади, спробою затаврувати всіх незадоволених ледь не державними зрадниками. Мовчати зараз — це зрадити і себе, і свій народ.

Саме тому республіканці вирішили не кричати гасла та піаритися, а навпаки показати конструктивну роботу, позитивний стиль і компетентний підхід. Участь у протесті взяли активісти республіканського руху, передусім, Студреспубліки поки що 2-х міст — Києва та Полтави. Вони тримали власноруч зроблені плакати з карикатурами та лозунгами: «#Некрадітьмайбутнє», «Студреспубліка ЗА модернізацію», «Геноцидні тарифи — НАХ», «Гідність, а не оГидність» тощо.

Під час вступного слова лідер республіканців Павло Вікнянський наголосив: «Ми є оптимістами, дуже сподіваємося на те, що влада все-таки одумається і зверне увагу на незадоволених бідністю та приниженням громадян, яких переважна більшість, і які поки що висловлюються мирно! Владо, схаменися!».

Він зазначив, що необхідно передусім запровадити механізми громадянського контролю за цінами на тарифи, не має держава залазити нам у гаманець, тим більше, що її «рукою» маніпулюють олігархи, і не мають люди змиритися з цим, як кріпаки.

Один із лідерів Студреспубліки Олександр Щерба підкреслив: «Питання енергомодернізації не виконується, навпаки — ці тарифи консервують енергенеефективність. Реальних програм, як підвищити енергоофективність, немає».

 

 

 

 

 

 

 

Олег Слизько, лідер полтавських республіканців, доніс бачення своїх земляків: «Полтавці не можуть впливати на тарифну політику, поки монополіст «Полтаватеплоенерго» не належить місту, не можуть модернізувати й контролювати його».

 

 

 

 

 

 

Під час відеомосту між учасниками протесту, кияни та полтавчани привітали один одного, поділилися враженнями та запевнили, що боротимуться далі.

 

 

 

 

 

 

 

 

У підсумку, протестантами в ході дискусії та роботи в групах були опрацьовані та запропоновані основні позиції, вже офіційно направлені до НКРЕКП і Кабміну:

Все це точно призведе до серйозного зменшення вартості тарифів, адже корупційні схеми олігархів і чиновників будуть знищені.

 

 

 

 

 

 

 

 

У разі, якщо влада проігнорує конструктивні пропозиції попереджувальної акції, учасники протесту залишають за собою право на повноцінний, потужний протест.

Вимагаймо справедливих тарифів!