Site icon Студреспубліка

Наша сім’я – наше багатство

phtoto12312У Полтаві були підбиті підсумки проекту «За збереження родини», спрямованого на підтримку діалогу в молодих родинах і загалом інституту сім’ї. Для цього у місто прибули Павло Вікнянський, лідер республіканців, та о. Антоній Рудий, психолог, священик, які зустрілися з учасниками проекту. За підсумками була прийнята резолюція, котра буде спрямована на органи влади.

Організація, на базі якої з’явилася Студреспубліка і яка започатокувала багато гарних, корисних, довгограючих ініціатив для молоді України — Народно-демократична ліга молоді, є частиною республіканського руху України, її діяльність пов’язана з активностями Студреспубліки, проте залишаються і власні проекти. Читайте про те, як нещодавно пройшов проект «За збереження родини», який має 9-річну історію і спрямований на роботу з молодими родинами та молоддю, яка готується до шлюбу.

Участь взяли молоді люди з різних регіонів, які вже створили сім’ю або готуються до цього важливого кроку у житті. А 5 грудня 2015р. у приміщенні Полтавської державної аграрної академії перед молодими людьми з дуже корисною та цікавою доповіддю про секрети успішної родини виступив священик, психолог о. Антоній Рудий, який активно працює з молоддю, студентами, громадськими активістами.

Також вступне слово виголосив лідер республіканців України, голова НДЛМ Павло Вікнянський. Він розповів про негативні вражаючі дані на сьогодні з приводу розлучень, зробив аналіз цієї негативної тенденції та дав поради як цього уникнути. Також Павло торкнувся історії проекту «За збереження родини», котра розпочалася саме з Полтави.

 

 

 

 

 

 

Разом із учасниками були обговорені наступні питання: підготовка до подружнього життя, покликання чоловіка та жінки у родині, народження дітей як запорука гармонійних стосунків у родині, чинник любові як необхідність ефективної сім’ї. Підсумкову резолюцію, в якій викладені конкретні актуальні заходів удосконалення вітчизняної системи підтримки сім’ї, було обговорено у групах.

Усі пропозиції були враховані у підсумковій версії резолюції. Зокрема, державі пропонується:

Повний текст резолюції

Сьогодні необхідно активізувати громадську роботу для зміцнення сімейних цінностей, підготовки молоді до сімейного життя через діалог і соціальну та психологічну підтримку, а також надання практично-методичної допомоги родинам.

 

 

 

 

Серед учасників і виступаючих, до речі, можна було побачити лідера полтавських республіканців Олега Слизька, голову Молодіжного парламенту Полтавщини, відомого експерта з сімейної проблематики Олександра Сазонова, а також інших республіканців — депутата Полтавської міськради Олександра Глазова, громадських активістів Романа Широких і Андрія Гедровича.

Проект «За збереження родини» (Конгрес молодих родин та молодих осіб, які планують вступити до шлюбу) організований Народно-демократичною лігою молоді за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Студреспубліки та Студентської ради м. Полтава.