Site icon Студреспубліка

І тільки мафія не спить…: чемпіонат із «Студентської Мафії» на Студреспубліці-2007

Вже невід’ємною частиною мультифестивалю «Студентська Республіка» стала психологічно-інтелектуальна гра «Мафія». І як показує досвід, шанувальники цього субфесту – найстійкіші та найвитриваліші: дві ночі поспіль відбірні етапи чемпіонату проходили майже до світанку.

На цьогорічній Республіці проводили професійний та аматорський турніри з «Мафії». В професійному турнірі брали участь переможці регіональних відбірних етапів (всього 40 чоловік); в аматорському – всі бажаючі громадяни Студентської Республіки (таких назбиралося 20 душ). Обидва турніри проходили за офіційними клубними правилами.

Не завадили проведенню «Мафії» і деякі організаційні проблеми як-то відсутність технічного забезпечення, масок та карток. Довелося збирати атрибути по регіонах і колективними зусиллями рятувати ситуацію. На жаль, не вдалося також коллективно вирішити проблему з ведучими – на всі ігри їх було тільки троє, незважаючи на прохання про підтримку організаторів. Координатор субфесту Андрій Кавунець з цього приводу зазначив, що «рівень ведучого суттєво впливає на рівень гри в цілому — це ставить під питання професіоналізм клубів Мафії в регіонах, які ведучих не надали.» Також Андрій зауважив, що рівень деяких гравців професійного турніру не відповіє їхньому статусу – це недопустимо для чемпіонату такого рівня.

Попри весь негатив, «Мафія» загалом лишила позитивне враження: в учасників – від можливості зустрітись із своїми колегами з інших регіонів, в організаторів – від загального рівня підготовленості гравців. «Порівняно з минулим роком, намітились явні фаворити – це Київ, Львів та Вінниця — регіони, де ігри проводяться постійно, де діють професійні клуби, які мають високий рівень підготовки і, відповідно, готові жорстко конкурувати з іншими», — говорить Андрій. І представники яких, відповідно, і посіли призові місця:

В подарунок хлопці отримали по флешці для, так би мовити, «додаткової памяті», оскільки «Мафія» — гра інтелектуальна.

Щодо розвитку і перспектив «Мафії», Андрій зазначив: «Потрібно визначити, яким шляхом розвивається Мафія в рамках НДЛМ і розвивати її в усіх регіонах – тоді турнір стане дійсно загальноукраїнським. Принциповим є також вирішення співпраці з «Мафія Клаб Україна» та його головою Ернестом Федоровим – представники його клубу з м. Київ досить часто жорстко виказували своє невдоволення непрофесіоналізмом гравців інших регіонів.» Цікаво, що серед 40 учасників професійного турніру представниць жіночої половини було 16, а до фіналу пройшли лише двоє. Тож від себе побажаємо «Молодіжній Мафії» більше дівчат в її кланах.