Site icon Студреспубліка

Інтелектуальні ігри — солідарність розумів у ім’я майбутнього

Для досягнення прогресу та миру необхідно об’єднувати широкі кола людей на основі добрих справ, волі й інтелекту. Супроти тотальної деградації, війни, разючих нерівності та бідності в гру вступають інтелектуал(к)и. А усі події на фіналі ХХ ювілейної Студреспубліки, який відбудеться 24-27 серпня 2018р. на узбережжі Чорного моря, буквально просякнуті смислами і вмонтовані в тему: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті». Запрошуємо долучатися до Інтелектуальних ігор і тебе.

Інтелектуальні ігри на Студреспубліці — це завжди солідарність розумів у ім’я майбутнього. Це змагання зі «Що? Де? Коли?» та «Своя гра». Правила кожної з них та деталі, як потрапити на дійство — далі.

Чи готовий/а ти перевірити свою ерудованість? Чи здатен/на ти прийняти виклик та відповісти на якомога більшу кількість складних запитань? Якщо відповідь позитивна, то не гай часу – швидше реєструйся на змагання з Інтелектуальних ігор на фіналі ХХ Студреспубліки-2018. Це вир емоцій, нових відкриттів і нових знайомств. Доведи, що саме твоя команда є найрозумнішою у всій Україні. Тема цьогорічного турніру з «Що? Де? Коли?» та «Своя гра» — «Мир і прогрес».

Беручи участь у цих змаганнях, ти не тільки розширюєш свій світогляд, ти подаєш справжній приклад українській молоді – сучасній і майбутній. До того ж, цьогорічна тема дуже підсилює загальну тему літнього циклу ювілейної Студреспубліки-2018.

«Що? Де? Коли?»: правила

1. Кількість команд у грі необмежена. Ведучий/а задає командам ігрові питання.
2. Після оголошення слова «Час!», команди починають обговорення з метою знаходження відповіді. При цьому користування довідковими матеріалами (словниками, довідниками, інтернет-ресурсами тощо) заборонено. Обговорення команди триває 60 с. Після того, як пройшло 50 с, ведучий/а має повідомити команди, що залишилося 10 с. Після того, як ці 10 с спливли, ведучий/а має оголосити «Час!» і почати зворотній відлік ще 10 с, які відведено на те, аби команди записали та здали їхні відповіді. Відповіді здаються командами на ігрових бланках, на яких позначається номер питання, а також назва (або ігровий номер) команди. Відповідь на кожне питання здається на окремому бланку.
3. Після того, як ведучий/а закінчив зворотній відлік, команди не мають права здавати відповіді.
4. Ігрове журі перевіряє відповіді команд. Вірною відповіддю вважається таке, що відповідає критеріям заліку, які записані в пакеті питань.
5. Після цього ведучий/а має оголосити вірну відповідь. Далі починається розіграш наступного питання.

 

 

 

 

«Своя гра»: правила

1. Гра проводиться між командами. Зазвичай у команді грає не більше 6 людей. Одночасно грають усі команди.
2. Учасникам/цям пропонується кілька тем (зазвичай 8-12), розбитих порівну на 2 раунди — «Синій» і «Червоний». Кожна тема складається зі 5 питань різного ступеня складності, в Синьому раунді — від 10 до 50 балів, в Червоному раунді — від 20 до 100. 10 балів «коштує» найпростіше питання теми, 50 — найважче.
3. Перед початком гри командам роздають бланки для відповідей.
4. Ведучий/а оголошує назву теми, потім зачитує питання в суворій послідовності від 10 до 50 балів.
5. Після зачитування кожного питання теми ведучий/а робить паузу на 15-20 секунд для обговорення командами відповіді. Після того, як зачитані всі питання даної теми, дається час (10 с) на здачу бланка з відповідями, після чого оголошує правильні відповіді на питання даної теми.
6. Правила нарахування очок:
a) якщо команда вірно відповідає на це питання, то вона заробляє стільки очок, скільки «коштує» поставлене запитання;
b) якщо команда дає невірну або неточна відповідь, то вартість питання віднімається з її загального рахунку;
c) команда не зобов’язана відповідати на питання, при цьому її рахунок не змінюється.
7. Таким чином, команда може заробити в кожній темі Синього раунду від -150 до 150 балів, в кожній темі Червоного раунду від -300 до 300 балів.
8. Коли всі питання відіграні, підсумовують бали, отримані командою за гру, і визначають переможця/ницю.

Нагадуємо: для участі обов’язкова онлайн-реєстрація на сайті Студреспубліки, тож не прогав свою можливість стати частиною крутого інтелектуального екшну:

За детальною інформацією звертайтеся до куратора суб-фестивалю Олексія Титаренка, 093 06 86 109, alex_stalker@live.ru

Як проходили «Інтелектуальні ігри» на фіналі Студреспубліки-2017