Site icon Студреспубліка

«Хлопці та дівчата, загартовані грою, є надією країни на світле майбутнє!»

Військові полковники Сергій Грабський, фахівець із міжнародної миротворчої діяльності, та Юрій Іванов, віце-президент Всеукраїнського міжконфесійного військово-християнського братства, які були експертами фіналу Студреспубліки-2014 у Рибаківці, прокоментували свої враження від події, що сталася з 23 по 26 серпня 2014р.

Полковник, фахівець із міжнародної миротворчої діяльності Сергій Грабський: «Фінал Студреспубліки-2014 виділяється з поміж інших. Власне, це перший фінал, коли учасники працювали в умовах не «наближених до бойових», а власне у бойових умовах, в умовах, коли війна не є чимось віртуальним і далеким, а є такою, що стосується кожного в Україні.

Чим відрізнялися учасники цієї гри від минулого року — переможним оптимізмом і вірою у майбутнє України як країни вільних людей, країни що твердо стоїть на демократичних принципах. Безперечно, трохи наївно виглядав дещо гіпертрофований україноцентризм учасників гри, проте, з цього україноцентризму і має виростати покоління, яке чітко усвідомлює свою особисту роль у суспільстві й роль і місце України у сучасних політичних процесах. Протягом трьох днів хлопці та дівчата вчилися мислити нестандартно, протистояти психологічному тиску, працювати в умовах обмеження часу і ресурсів. Це складно, це наздвичайно складно, особливо коли в запасі є тільки свій власний життєвий досвід. Але… Але саме ці хлопці та дівчата, загартовані грою, є надією нашої країни на світле майбутнє! Успіхів усім і до зустрічі!»

Вице-президент Всеукраинского межконфессионального военно-христианского братства Юрий Иванов: «В условиях системного украинского кризиса обнадеживает отличная традиция руководства ВМОО «Студенческая республика» собирать студенчество для широкого спектра общения. Хочется отметить слаженную работу команды организаторов по проявлению творчества, настойчивости в идеологических и финансовых изысканиях. Несмотря на обнищание молодежи и ее маловерие в порядочную социальную жизнь, количество участников финала не уменьшается. Сложность смены места проведения  не повлияла на качество размещения, мореплавания, санитарных условий. Все многообразные и разноплановые программы прошли на высоком уровне. Особенно радует, что при таком большом количестве молодых людей, моральном напряжении в регионах страны мероприятия прошли без противостояния и чрезвычайных происшествий.


В плане пожеланий, можно предложить уделять больше внимания на подготовку на местах самих участников финала через отбор по интересам и с помощью индивидуальных заданий. Приятно было бы услышать предыдущего Студенческого президента и депутатов парламента об их работе в течение года. Можно привлекать экспертов для подготовки команд к играм. Хочется активного включения вновь избранных активистов в повседневную жизнь «Республики», планирование их работы как на местах, так и в масштабе страны. Думается целесообразным доведение итогов финала, мнения участников игр до руководства Минобразования, Минмолодежи, ректоратов вузов, широкого круга студентов. С благодарностью за активную жизненную позицию и пожеланием успехов».

Інші статті з розділу Аналітика-2014