Site icon Студреспубліка

Творці кіно, яке змінило світ, починали з аматорського відео

Яка роль кіно у досягненні прогресу і миру та, власне, в нашому житті? Хто захоплювався Д’Артаньяном і гардемаринами і досі носить капелюха? А звідки мода на бороду – сліди ведуть до «Зоряних війн»? Чому фільм «Земля» українського режисера Олександра Довженка визнано одним із кращих в історії людства (і не він один), а нині український кінематограф у занепаді? Де брати фахівців/чинь для українського кіноренесансу? На фіналі ХХ ювілейної Студреспубліки — на Фестивалі аматорського відео. Є що показати? — Давай, до нас!

Про те, як республіканці працюватимуть із зачатками відродження вітчизняного кінематографу, які номінації розіграють на фіналі XX ювілейної Студреспубліки, який пройде з 24 по 27 серпня 2018р. під Очаковом та як узяти участь – читайте далі.

Якщо у тебе є талант до створення крутих відеоробіт і бажання їх презентувати іншим людям, тоді ти неодмінно повинен узяти участь у Фестивалі аматорського відео на тему: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті». Поспішай подавати конкурсні роботи!

Робота має бути спрямована на досягнення суспільно-корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей без комерційних мотивацій. Зміст відеороботи повинен передавати соціальну проблематику, можливі шляхи вирішення суспільних проблем, привертати увагу людей до важливості й актуальності подолання того низхідного, що відбувається навколо нас.

Загалом, ФАВ проходитиме у 3-х номінаціях:

У нашій країні сотні проблем, на жаль, їх просто ігнорують. Інколи, бо вважають, що нереально вирішити, іноді, – бо лінь щось робити, бо просто байдуже, а часто-густо, бо пропаганда відволікає увагу від справжніх проблем. Змінемо цей порядок!

Вимоги до відео в номінаціях:

1. тривалість відео – від 60 до 180 с;
2. відео повинно бути знято на відеокамеру або фотокамеру з функцією відеозйомки;
3. відео не повинно містити сцен із пропагандою насильства, ксенофобії, сепаратизму, алкоголю, наркотиків, порнографії, дискредитувати Студреспубліку;
4. прем’єра ролика — на фіналі (тобто відео має бути нове, не фігурувати в інших джерелах, проектах, соцмережах тощо (крім номінацій «Найкращі студреспубліканські новини-2018» і «Найкраще бонусне завдання для Студентських магістратів №1»);
5. формат відео: повна свобода творчості.

Критерії оцінювання: операторська робота, режисерська робота, акторська робота, монтажна робота, розкриття теми, оригінальність.

Умови участі:

1. до участі у конкурсі допускаються всі, хто бажає;
2. відео необхідно надсилати у форматі AVI або MPEG4 на e-пошту: office@studrespublika.com;
3. разом із файлом у листі повинні бути зазначені: назва відео, інформація про себе (ім’я та прізвище, номер паспорту Студреспубліки (який Ви отримуєте, пройшовши онлайн-реєстрацію), а також роль і ПІБ кожного, хто брав участь у створенні (режисер(к)и, оператор(к)и, монтажер(к)и, актор(к)и тощо). Онлайн-реєструйтеся тут:

4. останній термін прийому робіт — 23 серпня 23:00.

На запитання відповідає куратор «Фестивалю аматорського відео» Олег Литвин, 068 89 62 164, litvin.olejka@gmail.com

Як проходив Фестиваль аматорського відео на фіналі Студреспубліки-2017