Site icon Студреспубліка

Дебатери в ході гарячих дискусій віднайшли свою модель України

Студреспубліка-2014 уже історія, але гарячі моменти дискусій на дебатному турнірі в рамках фіналу мульти-фестивалю надовго залишаться у нашій пам`яті. Бажаючих взяти участь у пекельних дебатах було 8 команд і ми можемо сказати, що вони минули в рамках тематики мульти-фестивалю «Модель України в умовах нового світового порядку».

Побутує думка, що мульти-фестивальна частина Студреспубліки носить розважальний характер, але суб-фестиваль «Дебати» — прямий доказ того, що можна розважатися, паралельно розвиваючи свої ораторські, лідерські й інтелектуальні здібності. Тим паче, що суб-фест минув під егідою основної тематики Студреспубліки-2014: «Модель України в умовах нового світового порядку». Доказом цього стали основні теми-резолюції турніру.


Отож, в І турі зустрілися 4 команди наступних міст: Вінниця, Полтава, Дніпропетровськ-1 і Донецьк. Команди дискутували навколо резолюції: «В умовах нового світового порядку: Україна – центр Європи». ІІ тур минув під егідою резолюції; «В умовах нового світового порядку: влада в Україні – централізована». Команди, яким випала нагода подискутувати на тему децентралізації та централізації були наступні – Дніпропетровськ-2, Рівне-1, Рівне-2 і Тернопіль. Звичайно ж, потрібно враховувати той факт, що дебати уособлюють в собі те, що навіть, якщо ти не погоджуєшся з позицією, що випала, але повинен стійко та впевнено переконувати суддівство у своїй позиції, навіть, якщо вона протирічить своїй власній. Можна впевненно сказати, що ті 4 команди, які вирвались у фінал, фантастично справились із даною задачею.

Фінал був ознаменований резолюцією «Сучасна молодь України – еліта нації». Задача випала непростою командам із Дніпропетровська та Рівного, які грали в опозиції (заперечення). У висновку, перемогу в дебатному турнірі впевненно здобули мужні хлопці з Дніпропетровська – Олег Манко та Олексій Алєксєєнко. Досвічені дебатери, які ще раз довели істинність своєї «пальмової гілки» дебатної спільноти України. Впевнено трималися також дебютантни-хлопці з Донецька, які зайняли ІІ місце на турнірі – Сергій Дяченко та Григорій Зіновик.


Топ-спікером турніру стала гравець команди Вінниці – Олена Монастирська, яка впевненно оперувала економічними фактами негативних сторін вступу України до ЄС.

Отож, можна сказати, що студреспубліканці були активними й ідейними не лише на пленумах і факультативах, а й на суб-фестах, що вимагають мозкового штурму!

До зустрічі, на запальних дебатах Студреспубліки-2015!