Site icon Студреспубліка

Активісти виграли суд у Міністерства молоді та спорту

Activists Won in a Court against the Ministry of Youth and Sports (en)

Цього року Мінмолодьспортом на чолі з Дмитром Булатовим був проведений дуже скандальний, заангажований і непрозорий конкурс по відбору для фінансування найкращих проектів молодіжних і дитячих організацій. Активна молодь не погодилася і згідно демократичної процедури врешті подала в суд. І за вагомої участі в процесі Студреспубліки й інших сміливців — виграла! [+ відео]

Нагадаємо, що результатом конкурсу проектів, відповідно до наказу Мінмолодьспорту від 17 липня 2014р. №2350, стало несправедливе виділення фінансування невеликій кількості організацій, в основному, тим чи іншим чином наближених до влади та керівництва міністерства зокрема. Конкурс було проведено з багатьма порушеннями законодавства України.

Лідери всеукраїнських молодіжних і дитячих громадських організацій висловили свою рішучу незгоду з даним рішенням. Були багатократні скарги про порушення до керівництва Мінмолодьспорту, на адресу Президента та Прем’єра, вуличні акції… Але ніхто не втрутився і не встановив справедливість.

Саме тому було прийняте рішення звернутися до останнього демократичного аргументу, цивілізованого інструменту суперечки — суду. ВДГО «Школа безпеки» подала позов визнати протиправними рішення Мінмолодьспорту стосовно конкурсу проектів у 2014р. Третіми сторонами у протидії свавіллю Міністерства молоді та спорту виступили ВМГО «Студентська республіка», ВМГО «Українська студентська спілка» та ВМГО «Кадрова спілка молодих політиків і управлінців». Студреспубліка, слід зазначити, провела велику організаційну та консультативну роботу задля підтримки позову.

І нарешті, 14 жовтня засідання колегії суддів визнало незаконність рішень Міністерства щодо конкурсу і зобов’язало Мінмолодьспорт провести новий і чесний конкурс. Тепер будемо боротися з чиновниками за втілення ухвали суду.

Все-таки справедливість у нашій державі іноді є, і дякуючи активістам, дякуючи всім небайдужим, злодійство врешті буде витіснене чесністю та гідністю, а Україна почне стрімко розвиватися!

Дякуємо нашим захисникам: Дмитру Коссе, Сергію Курилкіну й Артему Ніколенку та всім, хто долучився до підготовки судового засідання.

Як проходили минулі розгляди цієї справи