Site icon Студреспубліка

Зміни майбутнє на краще

14 квітня у приміщенні  ЧГИПСТиТ відбулося засідання Чернігівської обласної студентської  ради при управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА, на якому були присутні  голови  студентських рад, об’єднань  та організацій, а також  представники ЗМІ. Зібрання розпочалося виступом  Олександра Щерби (член Правління Чернігівського обласного осередку «Студентська республіка» ).

Олександр Щерба зробив презентацію проекту  «Новий старт» ― це Всеукраїнський проект, який був започаткований у квітні 2009 р., як реакція здорових сил суспільства на кризову ситуацію, що склалася в економіці України, задумом якого стало проведення відкритого конкурсу на пошук ідей щодо інноваційного розвитку України а як підсумок – проведення оргдіяльнісної гри та Стратегічного круглого столу; а також презентував стратегію-2050, що буде представляти собою загальний документ, який розкриває план розвитку України як суверенної держави в світі до 2050 року.

Наступний оратор, Іван Ледчак, котрий прибув до Чернігова , щоб представити молодіжний напрямок  «ЧАС МОЛОДІ»  ВГО «Громадський рух О. Рябоконя». Він розкрив проблеми сучасних студентів, сучасної освіти та працевлаштування і захотів вислухати шляхи їх вирішення від присутніх, також закликав до співпраці всіх бажаючих і небайдужих. Підчас виступу Івана Ледчака відбулася палка дискусія, усі погляди її учасників він занотував та взяв до уваги!

Особисто мене дуже зацікавив представник молодіжного напрямку “ЧАС МОЛОДІ” Іван Ледчак і я вирішила задати йому декілька питань.

 

— Чому ви вирішили так активно займатися молодіжними проблемами?

— Мене завжди приваблювала активна громадська діяльність. Я починав зі студентського самоврядування, та студентських рад у своєму ВУЗі. До того ж сам на собі відчув усі молодіжні проблеми. Усі кажуть, молодь — наше майбутнє, а яке може бути наше майбутнє, якщо невирішені головні проблеми: щодо вищої освіти, щодо першого місця влаштування та забезпечення молоді доступним житлом. Ці питання мене дуже хвилюють, до того ж я бачу велику кількість активних, цілеспрямованих молоди людей, які мають намір докласти певних зусиль, і змінити це скрутне становище.

 

— Яке ви вводите новаторство у проблему вищої освіти?

— Усі професії які викладаються у ВУЗах і не тільки повинні відповідати ринку праці, щоб людина, закінчуючи ВУЗ, мала можливість отримати перше робоче місце і реалізовуватися.

 

— З чого ви пропонуєте почати у вирішенні цих проблем?

— Ми маємо на меті провести систему обговорень цих проблем на регіональному етапі. Прагнемо активувати громадськість, встановити взаємодію з усіма органами державної влади , як з місцевими так і з всеукраїнськими.

 

— Які ваші враження від зібрання?

— Мої враження лише позитивні. Я вперше у Чернігові, і в мене море вражень і задоволення. До того ж я бачу зацікавлених, активних, розумних молодих людей, які прагнуть співпрацювати з нами та  змінювати майбутнє.

Далі було оголошено про круглий стіл « Україна майбутнього», що відбудеться 19 та 20 квітня , «Кубок студентського КВН» ―  19 квітня о 17.00 у приміщенні Чернігівського державного технологічного  університету, а також благодійна акція «Від серця до серця », яка буде проводитися з 1 по 15 травня. На цьому засідання було завершене.