Site icon Студреспубліка

Заходи ЦСКП



Центр соціально-консервативної політики (Україна) на днях провів кілька цікавих заходів, які відвідали студреспубліканці. Своїми враженнями діляться Голова Чернігівського ОО НДЛМ Олександр Щерба та активіст Київського середовища Студреспубліки Руслан Хасанов.

Руслан Хасанов:

“Презентацію Школи молодих лідерів (політиків) 23 квітня в НАУ провів Сергій Володимирович Вєтров, директор Відкритої педагогічної школи. З його слів стало зрозуміло, що головною метою цієї організації має стати виховання в Україні громадянського об’єднаного суспільства через навчання молодих лідерів та політиків. Головним чинником такої необхідності Сергій Володимирович вважає недостатню розвиненість гуманітарної освіти в Україні. Оскільки ми живемо у час, коли розвиток йде попереду освіти, ми не встигаємо вивчити одне, а потрібно вміти вже інше. Єдиним шляхом вирішення цієї проблеми на думку організаторів є вивчення методології. Відомо, що Студреспубліка також переймається цією проблемою і веде циклічні освітні проекти, спрямовані на виховання свідомої молоді. Пан Вєтров висловив готовність співпрацювати з нами та ділитися досвідом. Рішенням засідання стало розгортання проекту та продовження робочих зустрічей.”

 

 

Олександр Щерба:

“24 квітня відбулося відкриття III міжнародного фестивалю «Парк Київська Русь» у с. Копачів (34 км від м.Києва). Ідея проекту “Парку Київської Русі” полягає у відтворенні дитинця м.Києва Х-ХІІІ ст. У рамках проекту буде відтворено його просторово-архітектурний вигляд у повному обсязі. На території будуть відбудовані стародавні будівлі, жодна з яких не збереглася до нашого часу — оборонні споруди, палац князя Володимира, палац княгині Ольги, Федорівський монастир, Десятинну церква, Ярославів двір, Ротонду, Гридницю тощо. На відкритті також були представлені анонси подій, які будуть відбуватися у парку протягом року. У зв’язку з цим хочеться відмітити масштабність задуму та змістовне наповнення парку. Гадаю, актуалізація історичних досягнень наших предків має відіграти важливу роль у формуванні сильної сторони кожного з нас, а в майбутньому і держави. А за умов, коли ми не можемо запропонувати нової української культури, формування такої має відбуватися на зрізі культурних досягнень наших предків, звертаючись до найкращих часів нашої історії.”