Site icon Студреспубліка

Юлія Дуб — краща закарпатська студентка

29 листопада, відбувся конкурс «Кращий студент Закарпатя-2012». Участь у ньому взяли 9 студентів – представники різних вишів краю. Серед вмінь кращих студентів області — спів грузинською мовою, французький реп, танці, мистецтво та гумор.

Конкурсанти зі сцени розповідали про себе, слухали, що «позаочі» про них розкажуть їхні «довірені особи», а також дивували глядачів і журі своїми талантами. Серед вмінь кращих студентів області — спів грузинською мовою, французький реп, танці, мистецтво та гумор.

До складу авторитетного журі цього року увійшли: новообраний Народний депутат України Валерій Пацкан, начальник управління у справах молоді і спорту Закарпатської ОДА, депутат Студентського парламенту України-2005 Віталій Ерфан, завідувач сектора вищої освіти і науки управління освіти і науки Закарпатської ОДА Василь Телеп, депутат Ужгородської міської ради Ростислав Буланов, координатор Ужгородського прес-клубу Ганна Тарканій, директор весільної агенції «Майстерня свят» Наталія Янцо, голова Студентської ради Закарпатської області Іван Полюжин.

Першою на сцену вийшла Марія Добра, студентка 1 курсу факультету міжнародного бізнесу та міжнародного права ЗакДУ. Вона в дуеті з подругою показала танець у стилі «контемпорарі», оскільки вже давно займається у студії сучасного танцю «Бліц». 

Студентка 2 курсу Закарпатського художнього інституту Олена Чура також запросила на допомогу своїх друзів. Її номер — хореографічна композиція, під час якої Олена розписала на людях одяг фарбами за допомогою трафаретів.

Студент 4 курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв Віталій Горват мав, напевно, найбільшу підтримку, як у залі, так і на сцені. Його номер — лірична пісня іспанською мовою «Regresa A Mi» яку він заспівав чудовим баритоном у супроводі балету.

Михайло Феделеш, студент 3 курсу Карпатського університету ім. Августина Волошина, деяким відомий як ді-джей Майк Smile, разом з товаришем продемострував показовий бій у стилі таеквон-до з елементами шоу.

Каріна Крочак, студентка 4 курсу музичного училища ім. Задора вразила всіх глядачів своїм голосом. Дівчина, яка планує стати справжньою оперною співачкою, виконала романс Женьки Комелькової «Жди меня» з опери «Зорі тут тихі» К. Молчанова. Виконання було доповнене відеорядом з фото на військову тематику.

Богдана Квик навчається на 4 курсі УжНУ за спеціальністю французька мова. І саме тому вона виконала на сцені французький реп. А потім подарувала ведучій браслет, який зробила сама.

Євгеній Машкаринець, студент 3 курсу факультету економіки та туризму Закарпатського державного університету грає у КВН, тому його виступ був гумористичним. Він зробив відео-інтерв’ю з відомими людьми.

Останньою на сцену вийшла Тамара Аваліані, студентка 3 курсу відділення правознавства природничо-гуманітарного коледжу ЗакДУ. Вона зізналась у любові до своєї батьківщини — Грузії, та заспівала гарну грузинську пісню. 

Найбільше журі вразив соціальний ролик, направлений на донесення думки про те, що замість постійного спілкування через соціальні мережі варто більше уваги приділяти спілкуванню у реальному житті, помічаючи людей, які поруч. Його авторкою стала студентка 4 курсу філологічного факультету УжНУ Юлія Дуб. Вона і виборола звання кращої студентки.

Зараз Юлія Дуб займається одразу кількома проектами, серед яких «Вуличний університет», направлений на надання усім бажаючим неформальної освіти в різноманітних галузях, а також проекти правозахисної організації Amnesty. 

Ще одним пунктом програми було нагородження кращої кімнати студентських гуртожитків. Інспекцію по всіх гуртожитках Ужгорода провели учасники команди КВН «Тяп-ляп», а результати були представлені у дуже веселому відео. Перемогла кімната №905 гуртожитку ЗХІ, в якій проживають три дівчини.