Site icon Студреспубліка

Як студенти мера обирали

3-5 серпня активна молодь міста Вінниці і області відпочивала на регіональному мультифестивалі «Студентська Республіка -2007», яку проводила Народно-демократична ліга молоді на базі відпочинку «Колос».  Суть фестивалю полягає в створенні ігрової моделі студентського містечка, в якому проводяться вибори студентського магістрату та мера.


 


Учасниками стали команди студентів з шести вищих навчальних закладів Вінницької області, а саме: національного технічного університету, державного педагогічного університету, фінансово-економічного університету, соціально-економічного інституту університету «Україна», торгівельно-економічного інституту КНТЕУ, державного аграрного університету. Окрім команд право голосу на виборах мали і студенти всіх ВНЗ, які зареєструвались та отримали паспорти громадян Студентської республіки.


 


Всього першість виборювали 7 команд по 10 чоловік в кожній, а разом із організаторами та гостями було 150 чоловік. Обраний студентський магістрат, студентський мер та переможці субфестивалів в кінці серпня представлятимуть Вінниччину на загальноукраїнському фіналі Студентської республіки, який проходитиме в Криму.


 


У фестивалі також брали участь гості з інших регіонів України, та 9 закордонних гостей, представників Молдови, Білорусі, Росії, Китаю, Японії та Камеруну.


 


Справжньою зіркою республіки, кумиром всіх громадян став гість з Китаю, Гун Чуань, який був висунутий на пост мера студентської республіки від однієї з команд. На голосуванні він отримав 41% голосів.


 


Мером СР став Соболев Артем, який набрав 45% голосів. Він у промові переможця пообіцяв зробити фестиваль наступного року ще кращим.


 


Захід проводився у форматі мультифестивалю окрім основної частини гри, виборів студентського магістрату та студентського мера, молодь брала участь в субфестивалях з квесту, мафії, дебатів, КВК, брейн–рингу, міні-футболу та інших видів молодіжних субкультур. Вперше в області на Студентській республіці пройшов відбірковий етап загальноукраїнського конкурсу краси серед студенток «Перша леді».


 


Переможницею конкурсу краси серед студенток «Перша Леді» стала студентка національного технічного університету Чупира Ірина.   


 


В Квесті брало участь 9 команд, які як навіжені бігали протягом 5 годин, перемогу здобула з невеличким відривом команда «Рататуй», яка вже готується до змагання на всеукраїнській Студентській республіці.


 


В мультифестивалі гри «Студентська мафія» прийняло участь 30 учасників, яку у перший день провели півфінали, а у другий день фінал, який визначив 4 учасників всеукраїнського турніру.


 


У міні-футбол грали 4 команди, до складу однієї з яких входили гості з Камеруну, які викликали своєю грою овації всіх вболівальників.


 


Спонсорами заходу стала Народно-демократична партія, Mary Cay, керівник promo groupFactory Амонс Руслан.


 


Медіа-спонсори: Вінницькі Відомості, Молодіжний портал www.ndlm.ucoz.ru, ВДТ-6.


 


Історична довідка Студентської республіки:


 


Фестиваль проводиться в областях України з 1998 року. З 2004 року за підтримки Міністерства з питань сім’ї, молоді та спорту проводиться загальноукраїнський фінал, в якому беруть участь переможці регіональних етапів. З 2006 року у Вінниці обласний фестиваль проводиться за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту.