Site icon Студреспубліка

Я і Студреспубліка by Юлія Краєва

 

Вже другий рік поспіль я брала активну участь у Всеукраїнській Студентській республіці. Минулого року була журналістом, а цьогорічна Студреспубліка мені подарувала можливість спробувати себе у ролі головного редактора  "За Діло".

 

 

Що сказати? Мені сподобалося. Я зрозуміла, що означає бути головним редактором. Навчилася правильно реагувати на запити оточуючих стосовно того, який матеріал розміщувати у газеті та багато іншого.

 

Оргкомітет, де була і я, виїхали з Києва раніше за два дні до початку цього проекту. Приїхавши до місця призначення, ми готувалися до прийому учасників Студреспубліки. У кожного з оргкомітету були свої обов’язки. Я вважаю, що це правильно. Коли людина знає, що вона відповідає за певну ділянку роботи, то їй ніхто не буде заважати, і вона має розраховувати тільки на свої сили.

 

Автобуси з учасниками проекту почали приїжджати один за одним. Делегація студентів майже з усіх областей зібралася в Криму на Всеукраїнській Студреспубліці, щоб пограти в гру, яка моделює політику.

 

За два дні жителі Студреспубліки мали змогу пограти в "Мафію", "Квест", взяти участь у дебатах, а також відвідати тренінги і семінари. На Студреспубліці "Перша леді" вражала своєю красою, і "Містер Студентської республіки" не залишив нікого байдужим. Крім цього було ще багато цікавого.

 

Студенти мали змогу поспілкуватися між собою, вирішити нагальні питання, які стосувалися їх "професії".

 

У першому номері газети "За діло" ми провели інтерв’ю. Тема була: "Я і Студреспубліка". Ось такі ми отримали відповіді.

Студреспубліка – частина мого життя. Від частини життя відмовитися неможливо!

 

Це шанс для мене самореалізуватися, спробувати себе у ролі лідера, набути досвіду в політичній діяльності, адже Студреспубліка це стратегічна гра нашої політики.

 

Показати себе як індивідуальність. Студреспубліка—це унікальна можливість познайомитися з новими людьми, поділитися думками з приводу того, хто такий студент і який він є сьогодні.

 

Студреспубліка – спілкування з людьми, нові знайомства. У кожного з нас є можливість відчути себе у ролі політика, побути в їхній шкурі.

 

Це можливість познайомитися з великою кількістю людей, відірватися, відпочити.

 

Неделимое целое, Я – Студреспублика!

 

Незалежно від того, чи ти брав участь у Студреспубліці чи ні, обов’язково відвідай її наступного року. Отримаєш позитивні емоції, нові цікаві знайомства і просто проведеш гарно час.

 

 

Для довідки: Студентська республіка (www.studrespublika.com) є традиційним проектом всеукраїнської молодіжної  організації Народно-демократичної ліги молоді (НДЛМ) (www.ndlm.org.ua). Студреспубліка проводиться з 1998р.

 

З 2002р. проект підтримується  Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. З 2004р. проводиться фінальна частина проекту, де обираються Студентський парламент і президент України.  «Студентська республіка» виховала більшість сучасних студентських лідерів країни.

 

Велике сприяння цьогорічній Студреспубліці надали севастопольський губернатор Сергій Куніцин та Голова Українського фонду миру, лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун. Фінальний етап Студреспубліки відбувся 24-26 серпня на території молодіжного комплексу „Зоряний берег”, під Севастополем.