Site icon Студреспубліка

Я хочу жити

Під такою назвою у Тернополі ось вже рік триває унікальна загальноміська благодійна акція, до якої долучилися учасники Студреспубліки. Метою акції є збір коштів на автомобілі швидкої допомоги.

Тернопільська міська рада спільно з Тернопільською  міською організацією Товариства Червоного Хреста України в листопаді 2011 року розпочали загальноміську благодійну акцію під гаслом «Я хочу жити». До неї приєдналися і студреспубліканці.

Метою акції є збір коштів на автомобілі швидкої допомоги . Протягом даного часу було проведено багато  акцій по залученню коштів, внаслідок чого було зібрано 272 тис. грн. із 300 необхідних.Виходячи з вищевказаного, оргкомітетом було прийняте рішення створити робочу групу по організації  акціїї за  участю спеціалістів — управління сім’ї, молодіжної політики і спорту, управління освіти, міського центру соціальних служб для молоді  по опрацюванню алгоритмів і концепції акції та провести 2 грудня 2012 року фінальну частину акції шляхом збору коштів біля церков за участю волонтерів.Робочою групою було розроблено звернення до владик усіх конфесій із додатком , із редакцією звернення від настоятелів храмів до парафіян. Наступним кроком було проведення  семінару-навчання за участі педагогів-організаторів на предмет правил поведінки школярів-волонтерів під час самої акції. І, як не дивно, він відбувся в першу середу Різдвяного посту. Далі, в першу п’ятницю посту, відбулася прес-конференція за участю заступника Тернопільського міського голови Леоніда Бицюри та координатора проекту Володимира Заверухи. Й завершальним етапом стала перша неділя посту — сама акція 2 грудня.Концепція акції  полягала в тому, що після кожної недільної служби священики оголошували звернення до парафіян наступного тексту:

«Шановні парафіяни!

Для того щоб рятувати наше з вами фізичне життя організація Червоного Хреста спільно з Міською радою нашого міста планують придбати авто швидкої допомоги з спецобладнанням. Потрібно 300 тис. грн. Вже зібрано 272 тис., залишилось 28 тис. грн. Просимо парафіян про посильну фінансову допомогу для нашого спільного добра. Свою пожертву ви зможете внести у скриньку волонтерам, які знаходяться коло церкви».

Зазвичай, у кожній церкві відбувається від двох до чотирьох ранкових служб, після яких волонтери збирали кошти в благодійні скриньки.

Окрім школярів в акції взяли участь представники «Пласту» та Студентського магістрату Тернополя 2012/2013р. Дуже приємним фактом залишається те, що Студреспубліку представляло в даному проекті тільки 3 особи, в один час коли пластівців було понад десять — і щодо результатів: Студреспубліка близько 700 грн., а пласт біля 500 грн.

Із 9.30 волонтери вже почали зносити скриньки з коштами в штаб, який розташувався  в комунальному підприємстві «Тернопільський центр дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка», де волонтери спільно з організаторами перераховували кошти і подавали відомості про волонтерів, які взяли участь в акції, для нагородження їх до Міжнародного дня волонтера, 5 грудня, за участю Тернопільського міського голови.

Загалом, акція завершилась в 14 год. і до 15.30 вже було підраховано суму зібраних коштів і виявилось, що зібрано рекордну суму грошей за всю новітньої історію міста: понад 17 тис. грн. Мабуть, тому що розпочалася акція в знакові релігійні дати.

І що є приємністю, можна констатувати,. що в скорому майбутньому тернопільський парк авто швидкої допомоги поповниться двома новими автомобілями з спецобладнанням, які ще не один раз врятують саме найдорожче в цьому світі – людське життя .