Site icon Студреспубліка

Внутрішні ЗМІ на Студреспубліці-2008

Внутрішні ЗМІ на Студреспубліці-2008

З 28 по 30 серпня під час десятого ювілейного мульти-фестивалю „Студентська республіка-2008” відбувся фестиваль „Молодіжні ЗМІ”.

Молодіжні мас-медіа займають одне з провідних місць у молодіжній громадській діяльності. Саме тому, як незамінний елемент державного функціонування, мас-медіа стало важливою частиною політичної гри на фестивалі.

Молодіжний прес-центр, як офіційне об’єднання журналістів та видавців Студентської республіки, займався видавництвом газет, радіо та телевізійним виробництвом.

Офіційна газета „ЗаДіло!” стала рупором влади Студентської республіки. Щоденні новини, інтерв’ю з представниками уряду та поважними гостями фестивалю, заходи, враження учасників і багато іншого формувало зміст газети.
   
Значне місце у медіа-просторі зайняли неофіційні газети „Янгіф” та „ЗаЇло”. Газета „Янгіф” стала газетою без політики та інформувала про неформальні заходи мульти-фестивалю. Газета „ЗаЇло” — PR-видання одного з кандидатів у Студентські президенти, тому на її сторінках була виключно політична агітація.

Радіо стало найбільш оперативним засобом комунікації. З центральної сцени оголошувались найважливіші новини життя Студентської республіки.

Щовечірні випуски телевізійних програм відображали ключові заходи мульти-фестивалю. Телебачення одночасно виконувало декілька функцій. Воно стало засобом впливу на населення Республіки: ключові діячі політичної гри звертались до громадян за допомогою телекамер. Кандидати у Студентські президенти використовували їх як можливість донести свої ідеї та отримати симпатії населення. Також телевізійні камери фіксували основні заходи мульти-фестивалю, такі як конкурс „Перша леді”, турнір із гри „Мафія”, спортивні змагання та інше.