Site icon Студреспубліка

«V Зимова Студреспубліка» — школа виживання

Павло Богачик: "ЗиСР-V – це не просто гра, це справжня школа виживання. Саме під час гри народжувалися найнесподіваніші ідеї. Програма заходу була створена  у такому форматі, що вирішення завдань одного пленарного засідання дозволяло все ближче наближатися до вирішення головного питання – "Які кроки необхідно передбачити, щоб вийти з кризи та стати лідерами в передових трендах майбутнього". 

Під час роботи в групах за тематикою «Сучасна Україна (світ)» ми ближче познайомились з учасниками та почали працювати в групі, де створювалися перші наші ідеї щодо майбутнього України. Кожне пленарне засідання ставало новим викликом. При вирішенні останнього завдання ми побачили, що перед нами стоїть велика сукупність проблем: економічні, освітні (працевлаштування), суспільні (зневіра в майбутньому), моральні, духовні, проблеми алкоголізму, тютюнопаління і наркоманії та багато інших, які вирішити є надскладним завданням.

Лише створення потужної ідеології в суспільстві, відновлення людських цінностей, жорсткий контроль з боку держави за виробництвом і споживанням алкогольних, тютюнових, наркотичних виробів, відновлення виробничих потужностей колишньої УРСР, захист вітчизняної економіки, державна підтримка виробників продукції, яка випускатиметься в Україні, захист національних інтересів і недопущення диктування щодо діяльності нашої країни іншими країнами дозволять відновити минулу славу наддержави (в складі якої ми знаходились).

Економічна діяльність – один із основних напрямків діяльності будь–якої країни. Саме вона дозволяє отримати ресурси для реалізації державних соціальних програм та забезпечити стабільність у суспільстві. Нова техніка і технології диктують передові тренди майбутнього, саме тому країна, яка зможе створювати ноу–хау в майбутньому, зможе очолити цей світ при правильному їх використанні.

Вирішення даних проблем можливе за рахунок духовної, економічної, національної, технологічної революцій, які нададуть можливість жити по-новому.

Можлива зміна нашого життя в разі створення потужної політичної партії, яка б відстоювала інтереси простого народу і діяла проти «дикого капіталізму».

На жаль, учасники не зуміли виконати завдання у грі до кінця, але я сподіваюся, що в реальному житті ми зможемо зробити правильні висновки над помилками, які допустили у грі, й таки очолити висхідні тренди майбутнього у світі та змінити життя в нашій країні на краще.