Site icon Студреспубліка

Уповноважений з прав людини зустрілася з переможцями Студреспубліки–2012

17 жовтня 2012 року в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулася зустріч Валерії Лутковської з переможцями Студреспубліки–2012: депутатами Студентського парламенту України та Студентським президентом. Ця зустріч – перша з низки запланованих зустрічей у рамках стажування для представників активного студентства, яке відбулося на днях в Києві.

На початку зустрічі Валерія Лутковська ознайомила студентів із діяльністю офісу Уповноваженого з прав людини. Серед основних аспектів діяльності Омбудсмен назвала співпрацю з неурядовими організаціями. Саме їхні рекомендації були взяті за основу при формуванні нової структури Секретаріату та пріоритетних напрямів діяльності.

Серед нових напрямів діяльності – реалізація національного превентивного механізму, антидискримінаційна політика та питання захисту персональних даних. Серед нових видів роботи Уповноважений з прав людини назвала експертизу законодавства на відповідність міжнародним стандартам з захисту прав людини.

Крім того, Валерія Лутковська повідомила про створення експертних рад, навівши приклад активної діяльності вже створеної Експертної Ради з питань свободи інформації та захисту приватності при Представникові Уповноваженого з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних.

Друга половина зустрічі була проведена у формі діалогу, під час якого студенти поспілкувалися з Уповноваженим з прав людини щодо останніх законодавчих ініціатив, а саме Закону про наклеп, біометричні паспорти, новий КПК та інші. У зустрічі також взяв участь Представник Уповноваженого з питань дотримання виборчих прав громадян Михайло Чаплига.