Site icon Студреспубліка

Ужгородська регата відбулась!

Цікаве дійство під назвою "Ужгородська регата" за оргучасті Студреспубліки відбулось 11 липня. Цей спортивно-розважальний захід являв собою сплав по річці Уж на плавзасобах різної конструкції. Стартував сплав в районі парку Горького, а фінішував біля транспортного мосту, довжина маршруту склала біля 2 км.

Для участі в регаті зареєструвалось 11 команд. Плавзасоби були різні – від звичайних надувних човнів та матраців до складних саморобних конструкцій з автомобільних камер. "Кораблі" стартували з інтервалом в 20 секунд, щоб уникнути давки. На пішохідному мості зібралась велика кількість глядачів. Тут була встановлена звукова апаратура, коментатори з Корпорації свят "Не понял" вели репортаж. На фініші екіпажі зустрічали дівчата в бікіні з фінішними прапорами, а також головний суддя змагань Олег Муртазін з секундоміром.


Дистанцію "яхти" пройшли з такими результатами:

1. "Ласточка-2" — 14:57
2. "Закарпатські вувузелки" — 15:20
3. "Четверо в лодці, не рахуючи собаки" — 17:53
4. "Арманда" — 18:23
5. "Шукаємо спонсора" — 21:45
6. "Мимолітна праска" — 27:01
7. "Йожкін коловорот" — 27:54
8. "Табуретка" — 28:35
9. "Яник" — 29:36
10. "Кільця кальмара" — 32:16
11. "Небеса" — 34:55

Коли фінішував останній екіпаж, всі капітани за давньою морською традицією зробили символічний ковток забортної води. Потім головний суддя вручив дипломи переможцям у двох номінаціях – найшвидшому та найоригінальнішому судну. Найшвидшою стала байдарка "Ласточка-2", а приз за оригінальність отримала команда "Закарпатські вувузелки". Хлопці на основі катамарану зробили плаваюче футбольне поле з розміткою, м’ячем і навіть з суддєю. Після офіційної частини почалась неофіційна – печена на вогні картопля з салом, купання, а пізніше – перегляд фіналу чемпіонату світу з футболу на великому екрані прямо на березі Ужа. Отже, Перша Ужгородська Регата виявилась вдалою. Маємо надію, що перша не стане останньою.

Організатори свята:
* Закарпатська ліга КВН;
* Корпорація свят "Не ПоНяЛ";
* Кафедра туризму УжНУ;
* Турінфоцентр Закарпаття;
* "Студентська республіка".