Site icon Студреспубліка

У Запоріжжі буде створено студентську муніципальну владу

27 та 28 червня 2009 року на території ЦПКтаВ «Дубовий Гай» у Запоріжжі відбувся ХІ молодіжний фестиваль «Студентська республіка». У заході прийняли участь близько 80 представників ВУЗів м. Запоріжжя, а саме: ЗНУ, ЗНТУ, ЗІЕІТ, КПУ, ЗДІА.

Перший день фестивалю був спрямований на знайомство учасників, де шляхом жеребкування хлопці та дівчата були поділені між собою на різні ігрові команди. Загалом у перший день було проведено наступні конкурси: гра «Знайомство»; «Презентація ігрових команд» (під час якої командам було запропоновано створити власний лозунг, презентацію та логотип); новою та найбільш цікавою для всіх стала гра «Квест» (під час гри командам треба було знайти, виконати 6-ть завдань та отримати за кожне частину карти (переможцем вважається команда, яка першою зібрала всі частини карти)); перевіркою інтелектуальних здібностей стала гра «Брейн-рінг»; гра «Показуха» та «Мафія» стали розслабленням та підсумком першого дня. Всі переможці були нагородженні призами та цінними подарунками.

Гра «Вибори» створила запеклу боротьбу у другий день, адже на студентському політичному «Олімпі» розгорілось змагання між трьома партіями: «МІРА», «Альянс молоді» та «Позитивний заряд» та їх кандидатами на пост студентського мера – Морозом Д.Ю., Степанюк Н.С. та Дідовичем К.В. відповідно.
 
Із програмою своїх партій, кандидати ознайомили мера міста Запоріжжя – Карташова Євгена Григоровича, який пообіцяв, що кращі пункти програм кандидатів він внесе у свою передвиборчу програму, а також зазначив: «Я жду от вас предложения по составу муниципального студенческого совета, — сказал городской голова, — а когда вернетесь на учебу, мое первое вам поручение — навести чистоту и порядок в местах отдыха молодежи с участием самой молодежи».

Трохи згодом між кандидатами виникли запеклі дебати з приводу пунктів їх програм, кожен вміло та енергійно відстоював власну концепцію розвитку студентського життя.
Вибори відбувались у стані напруження, адже кожен з кандидатів не хотів поступатись. За підрахунку голосів мером «Студентської республіки-2009» у Запорізькій області було обрано студентку Запорізького національного університету Степанюк Ніну. До студентського магістрату потрапили: 5 представників партії «Альянс молоді», 3 представника «Позитивного заряду» та 2 представники партії «МІРА».