Site icon Студреспубліка

Ти пам’ятаєш, що ти людина?

21 липня 2014р. студенти Харкова внесли свій маленький внесок у розвиток благородної справи — донорства крові. Саме ті, хто здійснює благодійні вчинки безкорисливо, виконуючи свій людський обов’язок, і формують громадянське суспільство [+ відео].

Щорічно переливання крові та її компонентів дозволяє рятувати мільйони людей, допомагає підвищити очікувану тривалість і покращити якість життя пацієнтів, які страждають від порушень здоров’я, а також підтримує проведення складних медичних процедур і хірургічних операцій. Діапазон заходів, присвячених даній проблемі, щорічно розширюється на знак визнання безкорисливих людей, що здають свою кров для інших людей, з якими вони ніколи не зустрінуться.

Активісти-студреспубліканці Харкова завітали до Харківського обласного центру служби крові, що знаходиться за адресою Клочківська 33 «6».

Охочих допомогти в даній проблемі виявилося багато, адже донорство — це справжня благодійність. Донор, який здає кров, робить громадянський акт, не замислюючись, кому саме допоможе його кров і не розраховуючи на винагороду. Саме ті, хто здійснює благодійні вчинки безкорисливо, виконуючи свій людський обов’язок, і формують громадянське суспільство. Можна робити в житті, що завгодно, але дарувати людям шанс на життя — це найбільший дар, який несуть донори.

Подібні заходи єднають людей, тим паче в такий важкий час для нашої країни. Багато людей, у тому числі ті, що не є студреспубліканцями з великим задоволенням допомогли. Висловлюємо свою подяку всім тим, хто відкликнувся на наші прохання про допомогу.