Site icon Студреспубліка

Тернопільська Студреспубліка проти непогоди!




25-27 червня в в парку «Топільче», на козацькому острові в м. Тернополі обласна організація «Студентська республіка» з ТОО Народно-демократичної ліги молоді, провели регіональний відбірковий етап міжнародного мульти-фестивалю «Студентська республіка-2010», в рамках святкування Дня молоді, у якому взяло участь 3 команди, а саме 2 команди від Тернопільського національного економічного університетету та ТГО «За чисте місто».

Протягом трьох днів учасники фестивалю незважаючи на погодні умови взяли участь в багатьох суб-фестивалях – КВН, Квест-фестиваль, флешмоб-фест, «Містер Студреспубліки», фестиваль — дебати та інших.

Даний проект розрахований на три дня, який в свою чергу був поетапно розпланований щоб успішно та ефективно досяг своєї основної мети, яка в себе включає з самих витоків фестивалю це — обрання Студентського магістрату та мера Тернопільщини на наступний термін його діяльності.

25 червня – всі команди згідно регіонального положення про фестиваль повинні були поселитись на території данної квазі-держави чи то в соціальних наметах, чи в приватних, дати юридичну назву вулиць, майданів, своїх помешкань, партійних офісів, згідно яких реєструвались політичні партії в державному нотаріаті та фірм, підприємств, різних установ, які забезпечували повноцінне життя даної країни та реглементувало їхню діяльність, набути громадянство даної країни. З цими завданнями всі учасники успішно справились.

26 червня – це можна сказати, що був найвідповідальніший для громадян Студреспубліки день, тому що згідно правил, всі команди зобовязані були перетворитись, в громадян та субєктів виборчого процесу, які отримали би право обирати та бути обраними до органів влади. А це означає створити передвиборчі штаби, які в свою чергу повинні подати документи в територіальну виборчу комісію політичної партії та кандидата в мери від неї (передвиборча програма партії та кандидата від цієї політсили на мера, підписи та грошову заставу в національній валюті (НДЛМчик по курсу до гривні один до трьох)). Після цього населення країни поділилось на жителів, кандидатів в депутати до органів влади та представників різних управлінь, які забезпечували життєдіяльність країни.

В другій половині дня відповідно до чинного законодавства Студреспубліки зареєстровані політичні сили, які подали своїх кондидатів в депутати до магістрату та на посаду Студентського мера отримали право взяти участь в телдедебатах та презентаціях своїх передвиборчих програм в яких прийняли участь не тільки жителі данної території, а також експерти з Країни У (Україна), а саме — професійний політик та діючий депутат Тернопільської обласної ради Сергій Надал, який не тільки вислухав промови кожного з них але й пообіцяв в багатьох цікавих пропозиціях посприяти та долучитись до їх реалізації та вирішення як депутат Тернопільської облради.

27 червня самою головною подією дійства стали вибори, які ропочалися в 13.00 і які тривали дві години. Взяти участь мали можливість всі громадяни країни, а також ті громадяни, які отримали одноразові візи з числа відпочиваючих в парку «Топільче», заагітовані тією чи іншою політичною силою, яка була в бюлетенях .

Першим отримав право відати свій голос уже нами згаданий депутат обласної ради Сергій Надал. Загалом участь у виборах прийняла 81 особа.

За підсумками волевиявлення громадян згідно остаточного протоколу про підрахунок голосів територіальної виборчої комісії голоси розподілились так:

Кандидати в мери «Студентської республіки» 2010-2011

Золтан Вайда, Політична партія «Шо ми тут робимо» – 3 голоса

Михайло Романюк, Політична партія «Чисте місто» — 27 голосів

Михайло Лялик, студент ТНЕУ, Політична партія «Нас пече» — 51 голос, який і став мером Студреспубліки-2010 в Тернопільській обл. згідно результатів голосування.

Кандидати в депутати до Студентського магістрату 2010-2011

Політична партія «Шо ми тут робимо» — 23 голоса

Політична партія «Чисте місто» — 27 голосів

Політична патрія «Нас пече» — 31 голос

Отож виходячи з вищевказаних результатів можна сміло стверждувати, що основну складову концепції фестивалю та поставлену перед собою ціль — організаторами вдалося досягнути, а саме обраний мер, сформований магістрат та обрано усіх переможців суб-фестивалів, які гідно представлять наш край на фіналі Студреспубліки, який традиційно проходить на ужбережжі Чорного моря на Кримському півострові до Дня нежалежності України.

На завершення хотілося б добавити, що ми надіємось на допомогу новопризначеного учільника області у сприянні поїздки делегації від регіону.

Адже даний фестиваль вперше пройшов без жодної допомоги влади як виконавчої, так і місцевого самоврядування, окрім надання дозволу проведення на території комунальної власності. Хоча 3 роки тому, дана громадська організація своїми силами найшла весь необхідний матеріал для капітальногого ремонту світлооснащення на традиційному місці проведення фестивалю, а також враховуючи лист сприяння від Міністерства України у справах сімї молоді та спорту про сприяння щодо проведення та делегування делегації на фінал мульти-фестивалю, нажаль профільним управлінням було проігноровано дане звернення, щодо першої частини будем надіятись в подальшому небуде більше непорозумінь.