Site icon Студреспубліка

Студреспубліка – світ, із якого не хочеться повертатися!

З 15 по 17 липня 2012р. в урочищі «Світанок» біля с. Миколаївка відгриміла наймасштабнiша та найграндiознiша подія року – регіональний етап мульти-фестивалю Студреспублiка-2012. Не дивлячись на метеопрогнози, не боючись дощiв і гроз, студреспублiканцi намагалися завоювати всі перемоги та звання один поперед одного!

Цього року Студреспубліка дійсно жила як окрема країна, в мальовничому лісі із невеличкими будиночками на березі р. Десни. Три дні пройшли насичено, цікаво і корисно в дружній та веселій атмосфері. Всі учасники були задіяні, брали участь у різних заходах. Протягом трьох діб майже не відпочивали «політичні гравці», які і вдень, і вночі думали над містом, в якому хочеться жити, адже тема цьогорічної гри звучала так: «Місто моєї мрії». На гостей мульти-фестивалю чекав розважальний концерт за участі КВН-команд «Сім’я» і «С потолка». Також всі бажаючі могли повболівати за нашу збірну в фан-зоні Студреспубліки.

В рамках мульти-фестивалю відбувся цікавий круглий стіл на тему: «Проблеми сучасної молодіжної політики та студентського самоврядування. Законодавство України «Про вищу освіту» та «Про студентське самоврядування» — постійне переписування чи Європейський шлях законотворення», в якому взяли участь національний лідер Студреспубліки Павло Вікнянський, голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання “Сузір’я”, народний депутат України III-IV скликання, учасник Партнерської ради Студреспубліки Олег Петров, представники вишів області, молодіжних організацій і журналісти.

Жителі "Студентської республіки" мали паспорта і спеціальні гроші «студрики», без яких жоден житель країни-мрій не зміг би балотуватися на посаду Студентського мера або депутата Студентського магістрату. В результаті виборів Студентським мером стала студентка ЧНПУ ім.Т.Шевченка Юлія Богдан. Вітаємо її з перемогою! А також був обраний Студентський магістрат, який спільно із мером представлятиме Чернігівський регіон на фіналі Студреспубліки-2012 в Криму і, маємо надію, здобуде перемогу.  

 

Хочеться відмітити, що відчувалась плідна і клопітка підготовка до проведення мульти-фестивалю «Студентська республіка-2012» з боку організаторів. Не дарма було витрачено стільки зусиль!

Партнери, яким дякуємо за допомогу у проведенні заходу: Управлінню у справах сім`ї та молоді Чернігівської ОДА, відділу у справах сім`ї та молоді Чернігівської міської ради, керівництву Технопарку «Ремзавод», ВАТ «Базис»,  Центру «Вікторія-денс», мережі магазинів «Пивний рай».